Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 18:13
Τοπικά

Δυναμική συγκέντρωση συνταξιούχων στον Βόλο






Tην κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου ζητούν οι συνταξιούχοι του Βόλου, που δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι «να ξηλωθεί ο νόμος».

Σήμερα οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου και αργότερα έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, διατρανώνοντας την κάθετη αντίθεσή τους στις περικοπές συντάξεων.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδος Παναγιώτης Σοφός, ο οποίος σε δηλώσεις του, υπογράμμμισε ότι έχει ξεκινήσει ένας μαραθώνιος κινητοποιήσεων με το σύνθημα «ο νόμος Κατρούγκαλου να μείνει στα χαρτιά γιατί κατακρεουργεί τις συντάξεις και οδηγεί τους συνταξιούχους στην εξαθλίωση» και προανήγγειλε κλιμάκωση κινητοποιήσεων στις 15 Δεκεμβρίου, όπου προγραμματίζεται πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

«Η κυβέρνηση  χαϊδεύει τα αυτιά των συνταξιούχων για να υφαρπάξει την ψήφο τους, ενόψει της προεκλογικής περιόδου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να μην εφαρμοστούν οι ψηφισμένες περικοπές. Δεν πρόκειται να τους κάνουμε όμως τη χάρη. Θα απαντήσουμε αγωνιστικά γιατί όλα τα κατακτήσαμε με αγώνες. Έτσι θα τους αναγκάσουμε να τον καταργήσουν τον νόμο που έφεραν. Το κίνημά μας συσπειρώνει κάθε μέρα όλο και περισσότερους συνταξιούχους. Να το έχουν υπόψιν τους. Η ανάσα μας θα είναι στο σβέρκο τους κάθε φορά που θα τολμούν να βάλουν χέρι στις συντάξεις» σημείωσε επίσης ο κ. Σοφός.

Στην αποφασιστικότητα των συνταξιούχων αναφέρθηκε επίσης ο οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΟΑΕΕ Χρήστος Κολοβός, ο οποίος καυτηρίασε τους δανειστές, εκτιμώντας ότι « μπορούν να δώσουν μια αναβολή γιατί όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνώντες ήταν καλά παιδιά και έχουν υπακούσει» όπως είπε.