Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 01:33
Τοπικά

Δυναμικά σήμερα στη ΔΕΘ εναντίον της Κυβέρνησης ΕΚΒ και ΠΑΜΕ






Δυναμική αναμένεται η συμμετοχή του Ε.Κ. Βόλου στο πανεργατικό συλλαλητήριο σήμερα, Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη (ώρα 18.00, στο Άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου), με βασικό αίτημα την άμεση λήψη από την Κυβέρνηση μέτρων συνολικής αποκατάστασης της εργατικής προστασίας.
Η αναχώρηση των λεωφορείων, για όσους θέλουν να μεταβούν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης θα γίνει στις 14:30, από το Δημαρχείο του Βόλου», αναφέρει ανακοίνωση.

Σε ανακοίνωση του Ε.Κ.Β. επισημαίνεται ότι:

Με δυναμικές αγωνιστικές εκδηλώσεις, προετοιμάζονται οι εργαζόμενοι όλης της χώρας να «γιορτάσουν» το ερχόμενο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη τα δύο χρόνια μνημονιακής μετάλλαξης του Πρωθυπουργού!

Οι εργαζόμενοι, με νωπή ακόμη τη μνήμη από τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, θα αξιώσουν από τον Πρωθυπουργό και τη συγκυβέρνησή του, να άρει το σύνολο των μνημονιακών Νόμων, επαναφέροντας και αποκαθιστώντας το πρότερο θεσμικό πλαίσιο εργατικής προστασίας, κάτι που, με πρόσφατη απόφασή του, αξιώνει και το Συμβούλιο της Ευρώπης κάνοντας αποδεκτή την σχετική προσφυγή της ΓΣΕΕ!

Δυό χρόνια μετά τα προεκλογικά ψέματα του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, οι εργαζόμενοι και η Ελληνική Κοινωνία διαπιστώνουν ότι:
To «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», όχι μόνο δεν αποτράπηκε από τηνü συγκυβέρνηση, αλλά η αρπαγή των σπιτιών διασφαλίσθηκε, κιόλας, με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς!
Η «αποκατάσταση του κατώτατου μισθού», μετατράπηκε σε 400 ευρώ/μηνιαίως για πλήρη απασχόληση!ü
Η «επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων» χάθηκε στη ζούγκλα των ατομικών Συμβάσεων!ü
Η «επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης» κόστισε μέχρι και τρεις επί πλέον κομμένες συντάξεις στους δικαιούχους ασφαλισμένους!ü
Η «δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», περιορίσθηκε σε μερικέςü εκατοντάδες «βολέματα» ημετέρων και «επισφραγίσθηκε» με χιλιάδες αναχωρήσεις απελπισμένων νέων στο Εξωτερικό!
Η «ελάφρυνση του ΕΝΦΙΑ» …υλοποιήθηκε με μονιμοποίηση και γενίκευσηü επιβολής του Φόρου, με περικοπή όλων των κατηγοριών ελαφρύνσεων!
Το «όραμα» της «διεύρυνσης του Κοινωνικού Κράτους» εξαϋλώθηκε με τηνü περικοπή σημαντικών Κοινωνικών Επιδομάτων, δεκαπέντε, μάλιστα, από τα οποία θέτει ως προαπαιτούμενα διαλόγου στο τραπέζι της γ΄ αξιολόγησης το ΔΝΤ!
Η «δίκαιη ανάπτυξη» γέμισε την Ελλάδα με «εργασιακά κάτεργα».ü
Η «προάσπιση των εργατικών ελευθεριών», μετατράπηκε σε ανηλεές κυνήγιü των Συνδικάτων και σε (επικείμενη) θεσμική κατεδάφιση του Νομοθετικού πλαισίου που κατοχυρώνει την αυτοδίκαιη Συνδικαλιστική δράση και ελευθερία!

Τα παραπάνω είναι μερικά, μόνον, από τα μνημονιακά …επιτεύγματα του κ. Τσίπρα που οι εργαζόμενοι ανεβαίνουν για να του τα …θυμίσουν στη ΔΕΘ.

Δυναμικό παρών από τα πρωτοβάθμια σωματεία

Προκειμένου να υπάρξει δυναμική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, τα περισσότερα πρωτοβάθμια σωματεία έχουν ήδη ενεργοποιήσει τα μέλη τους.

Απευθύνοντας κάλεσα συμμετοχής, η διοίκηση της Ένωσης Προσωπικού Βιομηχανίας Τσιμέντων Βόλου τονίζει ότι «η αγωνιστική αυτή παρουσία μας, πρέπει να είναι μαζική και αποφασιστική, για να στείλουμε ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα οργής και αγανάκτησης προς τη δικομματική κυβέρνηση»

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Μαγνησίας καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, που διοργανώνει η ΓΣΕΕ σήμερα Σάββατο, ημέρα ομιλίας του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η Διοίκηση του Σωματείου Επισιτισμού-Τουρισμού Ν. Μαγνησίας καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στο πανεργατικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη (6 μ.μ., στο Άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου), με αίτημα να παρθούν πίσω όλα τα αντεργατικά μνημονιακάμέσα από την Κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η μετάβαση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει με πούλμαν, που θα ξεκινήσουν στις 2.30 το μεσημέρι του Σαββάτου/, μπροστά από το Δημαρχείο του Βόλου.

Κάλεσμα από το ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Κάλεσμα συμπόρευσης και ενίσχυσης των εργατικών αγώνων απευθύνουν προς τους εργαζόμενους, ενόψει του πανεργατικού συλλαλητηρίου σήμερα, Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ, τα μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Μαγνησίας.

Το ΠΑΜΕ Μαγνησίας, μαζί με τις άλλες ταξικές δυνάμεις, θα συμμετέχει σε ξεχωριστό από τη ΓΣΕΕ συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους, διαχωρίζοντας έτσι τη θέση του από τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος.

Το ΠΑΜΕ Μαγνησίας, για τη μετάβαση των διαδηλωτών του στη Θεσσαλονίκη έχει ναυλώσει λεωφορεία, τα οποία θα αναχωρήσουν από το Δημαρχείο του Βόλου στις 2.30 σήμερα το μεσημέρι. Η μετάβαση είναι δωρεάν.

Και οι συνταξιούχοι

Αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνουν και οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Μαγνησίας, που μεταξύ άλλων σημειώνουν ότι «Η κυβέρνηση επιστρατεύει και πάλι το κάλπικο αφήγημα για δίκαιη ανάπτυξη και για έξοδο από τα μνημόνια. Θέλει να εξασφαλίσει τη συναίνεσή μας, ώστε οι περικοπές των συντάξεών μας, η κατάργηση του ΕΚΑΣ και η κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων να γίνουν επιδοτήσεις στις τσέπες των επενδυτών, για να αυγατίσουν τα κέρδη τους».