Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 19:38
Τοπικά

Δραπέτης του Ιδρύματος Ανηλίκων Βόλου αρχηγός σπείρας διαρρηκτών

Καταζητούμενος με ένταλμα σύλληψης του 32ου Ανακριτή Αθηνών για διακεκριμένες κλοπές ήταν ένας ανήλικος που είχε δραπετεύσει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου και επί ένα χρόνο «άνοιγε» σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αχαΐας μαζί με τους επίσης ανήλικους παλιούς συνεργούς του, ένα αγόρι και ένα κορίτσι!






Ο δαιμόνιος πιτσιρίκος συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης, όταν αποπειράθηκε μαζί με το κορίτσι να διαρρήξει το σπίτι ενός 57χρονου ημεδαπού στην Πάτρα, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη που ακινητοποίησε το αγόρι και το παρέδωσε σε αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, ενώ η συνεργός του πρόλαβε να διαφύγει.

Στην Ασφάλεια αποδείχθηκε ότι η σπείρα είχε διαρρήξει τον τελευταίο χρόνο 22 σπίτια και είχε αρπάξει μετρητά, κοσμήματα, ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη, ενώ πριν από τρία χρόνια είχε «ανοίξει» δυο αυτοκίνητα και ένα κομμωτήριο κλέβοντας χρήματα. Οι 21 διαρρήξεις είχαν γίνει στην Πάτρα και από μια στο Ρίο, τον Άγιο Βασίλειο, τα Αραχωβίτικα και την Παραλία Πατρών και η λεία των τριών ανήλικων υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 65.000 ευρώ!

Ο «άγουρος» κακοποιός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών που του άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες κλοπές, η οποία βαρύνει και τους συνεργούς του που αναζητούνται. Παράλληλα, στον πατέρα του ενός και τις μητέρες των άλλων δυο σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων. Οι έρευνες της Ασφαλείας για τυχόν εμπλοκή των τριών παιδιών και σε άλλες περιπτώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.