Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 22:10
Τοπικά

Δραματικές ώρες για παρέα Βολιωτών στο «Ελ. Βενιζέλος»






Δραματικές ώρες έζησε μία παρέα Βολιωτών που επέβαινε στο επιβατηγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», σε γκαράζ του οποίου ξέσπασε φωτιά χθες τα μεσάνυχτα ενώ έπλεε ανοιχτά της Ύδρας, με προορισμό τα Χανιά της Κρήτης.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας Δημήτρης Λουφόπουλος μαζί με την αρραβωνιαστικιά του και συγγενείς τους ξεκίνησαν από τον Ριζόμυλο για την Κρήτη, προκειμένου να παραστούν στο πιο ευτυχές γεγονός που μπορεί να συμβεί σε μία οικογένεια, έναν γάμο.

Τις ώρες αγωνίας που έζησαν ο περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας Δημήτρης Λουφόπουλος και οι δικοί του άνθρωποι ειδικά όταν δόθηκε εντολή για να συγκεντρωθούν όλοι οι επιβάτες στο κατάστρωμα για να είναι έτοιμοι να εκκενώσουν το πλοίο, περιέγραψε συγκλονισμένος, μιλώντας για «ολονύχτιο θρίλερ», ο ίδιος ο περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σήμερα το απόγευμα και ενώ βρισκόταν εν πλω για τα Χανιά, με άλλο πλοίο το οποίο ναυλώθηκε από την ΑΝΕΚ για να εξυπηρετηθούν οι 875 επιβάτες που βίωσαν αυτή την απίστευτη περιπέτεια, που ευτυχώς τελικά είχε θετική κατάληξη.

Τόσο ο ίδιος όσο και η αρραβωνιαστικιά του και οι κοινοί τους φίλοι, άκουσαν ξαφνικά να χτυπά ο συναγερμός του πλοίου, ενώ από τα μεγάφωνα δινόταν εντολή προς όλους να κατευθυνθούν προς το κατάστρωμα.

«Εμείς βρισκόμασταν ήδη εκεί, οπότε δεν χρειάστηκε να μετακινηθούμε. Βλέπαμε όμως τον κόσμο που ήταν ανάστατος. Άλλοι έλεγαν ότι καίγεται το πλοίο, άλλοι έκλαιγαν και άλλοι πιο ψύχραιμοι, προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους να κινηθούν προς το κατάστρωμα για να είναι ασφαλείς», συνέχισε ο περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας.

Η παρέα των Βολιωτών αποβιβάστηκε από το πλοίο λίγο μετά τις 05.00 το πρωί, με ασφάλεια, ενώ η αποβίβαση των 875 επιβατών του πλοίου ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις επτά το πρωί.