Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 14:54
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διχόνοια στο αγροτικό μέτωπο – Κλείδωσε συνάντηση των Τεμπών με τον Τσίπρα






Στα τρία, με πυρά από όλους και προς όλους, έχει χωριστεί το αγροτικό μέτωπο, μετά την αυτονόμηση του συντονιστικού υπό τον Δημήτρη Δημογιάννη που επέδωσε σήμερα κατάλογο με αιτήματα στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη κλειδώσει συνάντηση του Πρωθυπουργού για την Παρασκευή με τους εκπροσώπους του μπλόκου των Τεμπών, όταν ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέψει από τις Βρυξέλλες.

Την ίδια ώρα, αμετακίνητο δηλώνει το μπλόκο της Νίκαιας, με τον Βαγγέλη Μπούτα να τονίζει ότι μόνη λύση για διάλογο είναι να αποσυρθεί από το τραπέζι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη του συντονιστικού της Νίκαιας, προκειμένου να καθορίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Πληροφορίες του newpost από τη Λάρισα αναφέρουν ότι οι αγρότες της Νίκαιας προσανατολίζονται στον αποκλεισμό της παλιάς εθνικής οιδού στο ύψος του Κιλελέρ, για αυριο στις 4 το απόγευμα.

Από την πλευρά τους οι αγρότες των Τεμπών, και όσοι συντάσσονται με το μέτωπο αυτό, θα συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό -πιθανότατα την Παρασκευή- όπου θα συζητήσουν επί των αιτημάτων που εκείνοι απέστειλαν στην κυβέρνηση την περασμένη Τετάρτη.

Εναντίον των αγροτών της Φθιώτιδας, οι οποίοι πήραν πρωτοβουλία να επισκεφθούν σήμερα το πρωθυπουργικό γραφείο, είναι σχεδόν όλα τα υπόλοιπα μπλόκα. Όπως αναφέρουν, πρόκειται για επιχειρηματίες με φωτοβολταϊκά και άλλες δραστηριότητες και όχι για αγρότες.

 

Πηγή: newpost.gr