Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 13:35
Αθλητικά

Διοίκηση εξομάλυνσης ορίζει η FIFA στην ΕΠΟ, ακυρώνοντας την απόφαση του Διαιτητικού!






Tην απόφαση να ορίσει προσωρινή διοικούσα επιτροπή, ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην ΕΠΟ, έλαβε, όπως αναμενόταν, η FIFA.

H Εκτελεστική Επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας, που συνεδρίασε σήμερα (14/10) στη Ζυρίχη, αποφάσισε τον ορισμό διοίκησης εξομάλυνσης, ακυρώνοντας, ουσιαστικά, την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Η εν λόγω επιτροπή, πιθανότατα, θα είναι ολιγομελής (επταμελής), αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι και πολυμελής, με 15 ή και παραπάνω μέλη.

Τα ονόματα που θα την απαρτίζουν αναμένεται να γίνουν γνωστά σε 2 με 3 εβδομάδες, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, με τη συμβολή του ίδιου του κ. Θόδωρου Θεοδωρίδη.

Αυτό που μένει να δούμε είναι ο χρονικός ορίζοντας της προσωρινής διοίκησης, αλλά και οι αρμοδιότητες της. Στο πλαίσιο της προσπάθειας για ομαλή λειτουργία της ΕΠΟ και αν όλες οι πλευρές συμφωνήσουν στις εισηγήσεις της FIFA, δεν αποκλείεται να πάμε σε εκλογές σε δύο μήνες. Υπάρχει, ωστόσο και το ενδεχόμενο η διοίκηση εξομάλυνσης να παραμείνει στην ελληνική ομοσπονδία ως το καλοκαίρι… και βλέπουμε!

Σε κάθε περίπτωση, η αντιπολίτευση πιέζει για εκλογές όσο το συντομότερο δυνατόν, καθώς είναι ξεκάθαρο πια πως κατέχει την απόλυτη πλειοψηφία.