Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 12:39
Τοπικά

Διευκρινίσεις της δημοτικής αρχής Βόλου για το κλάδεμα των δέντρων






Με αφορμή διαμαρτυρίες, προερχόμενες από καλοπροαίρετους πολίτες, αλλά και από τους γνωστούς γραφικούς  που θέλουν να καταστήσουν την άγνοια τους κυρίαρχη άποψη, σχετικά με τη συνεχιζόμενη διαδικασία κλαδέματος των δέντρων, η Δημοτική Αρχή του Βόλου σημειώνει:

  • Καμία, απολύτως, ενέργεια κλαδέματος δεν γίνεται αυθαίρετα, χωρίς προηγουμένως να έχει γίνει ακριβής υπόδειξη από τους εξειδικευμένους επιστήμονες γεωπόνους, που εργάζονται στη Διεύθυνση Πρασίνου.
  • Οι παρεμβάσεις γίνονται πρώτα απ’ όλα για τη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών και φυσικά για την προστασία των ίδιων των δέντρων, από κινδύνους που τα απειλούν.
  • Οι δραστικές παρεμβάσεις – κλαδέματα, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι αναγκαίες για τους προαναφερθέντες λόγους, αλλά και γιατί, δυστυχώς, υπάρχουν συνοικίες και σημεία της πόλης όπου δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες εργασίες από 10ετίας και πλέον! Αποτέλεσμα πρόσκαιρα αρνητικό ως προς την αισθητική, αλλά άκρως αποτελεσματικό για την προστασία του πράσινου και την ανάπτυξη του στο μέλλον

Η Δημοτική Αρχή του Βόλου  και η Διεύθυνση Πρασίνου διαβεβαιώνουν τους πολίτες ότι όλες οι εργασίες εκτελούνται με υπευθυνότητα και σχεδιασμό, με την υπόδειξη και επίβλεψη επιστημόνων – υπαλλήλων του Δήμου, και αποσκοπούν στη μέγιστη δυνατή βελτίωση της κατάστασης στο χώρο του Πρασίνου, όπου η εγκατάλειψη των τελευταίων χρόνων ήταν κάτι περισσότερο από οφθαλμοφανής.

Σημειώνουμε τέλος ότι το κλάδεμα δεν γίνεται επιλεκτικά, αλλά θα επεκταθεί σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα στα επόμενα δύο χρόνια