Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 07:08
Τοπικά

Βόλος: Υπονόμευση αγώνα με εκδηλώσεις – πανηγύρια! Οριστική η διάσπαση στο μέτωπο των φορέων






Με εκδηλώσεις που μάλλον αποδυναμώνουν παρά ενισχύουν την κοινωνική αντίδραση απέναντι στις καταστροφικές προθέσεις της κυβέρνησης, τόσο για το ασφαλιστικό, όσο και για το φορολογικό, καμιά δεκαριά εκπρόσωποι φορέων της Μαγνησίας  και κάποιοι άλλοι, που πλέον είναι φανερό ότι έχουν διασπαστεί, μετέβησαν το πρωί στην Εφορία Βόλου και κρέμασαν ένα πανό, ονομάζοντας την ενέργεια τους αυτή σαν «συμβολικό αποκλεισμό»!

Πέραν του φολκλόρ του πράγματος και της προφανούς αναποτελεσματικότητας, ακόμα και η φυσική παρουσία της πλειονότητας των συνδικαλιστών, που προέρχονται και υπηρέτησαν το βαθύ ΠΑΣΟΚ και τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό, στέλνουν αρνητικά μηνύματα στις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις και στην ουσία υπονομεύουν την μαζικότητα και την ενότητα των κινητοποιήσεων.

Στη χθεσινή εκδήλωση περί τα 30 άτομα υποτίθεται ότι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας στο Βόλο. Έφθασαν στο χώρο λίγο μετά τις 9 το πρωί και ανέβηκαν στον 5 όροφο του κτιρίου όπου ανήρτησαν πανό με το σύνθημα ‘Όχι στην φορολογική μας εξόντωση». Στη συμβολική κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Βόλου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Μαγνησίας, του Συλλόγου Εστίασης, αγροτών και οι αλιέων της περιοχής.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί ανάμεσα στους φορείς είναι η δήλωση του πρόεδρου της ΟΕΒΕΜ Τρύφωνα Πλαστάρα, που αποκάλυψε ότι κάλεσε τη συντονιστική επιτροπή των επιστημόνων και ελευθέρων επαγγελματιών για να συμμετέχουν αν το επιθυμούσαν, αλλά δεν προσήλθε κανείς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ Δημήτρη Κουτσούκο, μετά τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση, στις 4 Φεβρουαρίου, οι συντονιστικοί φορείς αποφάσισαν να συνεχιστούν κάποιες δράσεις στο Ν. Μαγνησίας.

Η πρώτη δράση, λοιπόν, αφορούσε τον συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας και στις 9 το πρωί έκλεισε συμβολικά η είσοδος και για περίπου μια ώρα δεν έγιναν συναλλαγές.
Οι δράσεις των φορέων θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα με ανάλογες κινητοποιήσεις.