Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 18:38
Τοπικά

Διαφήμιση του Βόλου στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία






Με πρωτοβουλία του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, στις 24 έως 28 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην περιοχή μας press trip δημοσιογραφικής ομάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος διαφημιστικής προβολής για το έτος 2018. Το συγκεκριμένο ταξίδι εξοικείωσης είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας που έχει αναπτύξει το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου με τον ΕΟΤ. Η κάλυψη της περιοχής Βόλου και Πηλίου αποφασίστηκε προκειμένου να διαφημιστεί στη διαδικτυακή πλατφόρμα Greentraveller και στο olivemagazine ως ιδανικός προορισμός της νέας καμπάνιας του ΕΟΤ Greece 365 days destination.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να δημιουργηθεί ένας online 16σέλιδος Greentraveller’s οδηγός, ο οποίος θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.greentraveller.co.uk και θα περιλαμβάνει σειρά ειδικών επιλεγμένων προτάσεων δραστηριοτήτων και τοπικών αξιοθέατων καθώς και έναν διαδραστικό χάρτη στον οποίο θα είναι διακριτές οι τοποθεσίες που θα περιλαμβάνονται στις προτάσεις του οδηγού. Εκτός του Greentraveller καταχωρήσεις θα γίνουν και στο Βρετανικό περιοδικό γαστρονομίας και ταξιδιών olive και στο www.olivemagazine.com

Η δημοφιλής διαδικτυακή πλατφόρμα Greentraveller έχει περισσότερες από 1 εκατ. επισκέψεις (page views) ετησίως, πάνω από 16.100 followers στο Twitter, 10.100 στο Facebook και πάνω από 300.00 views στο YouTube. Απευθύνεται σε ένα πολύ ειδικό κοινό Βρετανών υψηλού εισοδηματικού και μορφωτικού επιπέδου, οι οποίοι αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες και προορισμούς περιπέτειας και διακοπών, που να ανταποκρίνονται στα ειδικά τους ενδιαφέροντα και την ευαισθησία τους για θέματα περιβάλλοντος, πολιτιστικής κληρονομιάς και οικολογίας.

Το press trip υλοποιήθηκε από το τμήμα τουρισμού του Δήμου Βόλου και την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας και πάντα σε συνεργασία με τους Δήμους Ζαγοράς Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου. Στη διάρκεια του 4ημερου ταξιδίου τους ο δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν τον Βόλο και περισσότερα από 12 χωριά ακολουθώντας ένα πολύ πυκνό πρόγραμμα γεμάτο με σημεία ενδιαφέροντος και ταξιδιωτικές εμπειρίες. Πραγματοποίησαν επισκέψεις σε μουσεία, αποτύπωσαν φωτογραφικά την Αργώ με λήψεις εντός του μυθικού πλοίου κατόπιν ειδικής άδειας, βίωσαν και αποτύπωσαν τη φιλοσοφία του τσιπουραδικου, συμμετείχαν σε μάθημα ελληνικής γλώσσας, σε πολλά μαθήματα παραδοσιακής τοπικής γαστρονομίας και σε σεμινάριο μανιταρογνωσίας. Συμμετείχαν σε πεζοπορικές διαδρομές, σε διαδρομές με άλογα στο βουνό και δίπλα στη θάλασσα, γνώρισαν δραστηριότητες όπως canyoning και mountain bike, ταξίδεψαν με το τρενάκι του Πηλίου και διασκέδασαν σε λαϊκό πανηγύρι μετέχοντας στη γιορτή κάστανου.

Ευχαριστώντας όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του press trip με χορηγία στη φιλοξενία, μετακίνηση, συνοδεία των δημοσιογράφων και οργάνωση δραστηριοτήτων, επισημαίνουμε ότι το πυκνό αλλά πολύ αντιπροσωπευτικό δείγμα του τόπου δεν θα ήταν ποτέ εφικτό χωρίς την συμμετοχή, χορηγία και υπομονή των επαγγελματιών της περιοχής. Τέλος ευχαριστούμε την διευθύντρια του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας κα Εμυ Αναγνωστοπούλου και τον Πάνο Παπαδόπουλο Pr & Media Manager του γραφείου για την εξαιρετική ευκαιρία που έδωσαν στον Βόλο και το Πήλιο.