Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 10:31
Τοπικά

Διαμαρτυρία σωματείων στο λιμάνι κατά του ΝΑΤΟ, σήμερα το απόγευμα






Παράσταση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Βόλου θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Πεμπτη, 10 Μαρτίου,  το απόγευμα στις 6:30 σωματεία και φορείς ενάντια στη χρήση του λιμανιού για ανεφοδιασμό από το ΝΑΤΟ.

Τα σωματεία και οι φορείς που υπογράφουν την κοινή ανακοίνωση καλούν τις λαϊκές οικογένειες της Μαγνησίας, τους νέους και τις νέες να καταδικάσουν αποφασιστικά την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και να μην επιτρέψουν να γίνει το λιμάνι του Βόλου ορμητήριο των δολοφόνων. «Ούτε μισό ποτήρι νερό για ανεφοδιασμό των ΝΑΤΟϊκών πλοίων από το λιμάνι του Βόλου» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Παράλληλα, καταδικάζουν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που έχουν εξαπολύσει  οι ΗΠΑ,  το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε,  στη Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη,  για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών,  σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία. Όπως αναφέρουν, με πρόσχημα τους πρόσφυγες, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ζεσταίνουν τις μηχανές του πολέμου στην περιοχή.

Καταγγέλλουν επίσης  την αποκαλούμενη «πολυδιάστατη εξωτερική» πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ακολουθώντας την επικίνδυνη πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων  εμπλέκει ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα στη δίνη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, βάζει σε μεγάλο κίνδυνο τα κυριαρχικά δικαιώματα και το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.

Οι φορείς και τα σωματεία καλούν σε:

  • Παράσταση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Βόλου, την Πέμπτη 10 Μαρτίου, στις 6:30 μ.μ. στην είσοδο του λιμανιού
  • Υιοθέτηση ψηφίσματος ενάντια στην παρουσία και τον ανεφοδιασμό πλοίων του ΝΑΤΟ από το λιμάνι του Βόλου, από τα δημοτικά συμβούλια της περιοχής και την Αντιπεριφέρεια.