Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 08:53
Τοπικά

Διαμαρτυρία και αποχωρήσεις από τη σύσκεψη στην ΑΓΕΤ [photos]

 Με απουσίες και αποχωρήσεις εξελίχθηκε η σύσκεψη τοπικών φορέων που συγκάλεσε για σήμερα η ΑΓΕΤ, ενώ έξω από το εργοστάσιο πολίτες φορώντας μάσκες και κρατώντας είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς, διαδηλώνοντας κατά της καύσης RDF και SRF από το εργοστάσιο.





Στην σύσκεψη δεν εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ και ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος απέστειλε επιστολή ενημερώνοντας ότι δεν θα συμμετάσχει και ο Δήμος Βόλου εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΔΙΣΑ, κ Κώστα Γανωτή και τον γεν. γραμματέα του Δήμου, κ. Στέλιο Διαμαντίδη.

Στην έναρξη της σύσκεψης προκλήθηκε ένταση καθώς τόσο η πρόεδρος του ΤΕΕ, Νάνσυ Καπούλα, όσο και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθ. Τσάμης, διαμαρτυρήθηκαν για τον αποκλεισμό των ΜΜΕ από την σύσκεψη, οι οποίοι και λίγη ώρα αργότερα αποχώρησαν.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση του Δήμου Βόλου για τη μη συμμετοχή του κ. Μπέου στην σύσκεψη αναφέρονται τα εξής: “Η απουσία των αμέσως εμπλεκόμενων φορέων από τη σημερινή ενημερωτική συνάντηση στην ΑΓΕΤ (για το θέμα των δευτερογενών καυσίμων που χρησιμοποιεί η βιομηχανία) και συγκεκριμένα των βουλευτών (που νομοθετούν), εκπροσώπου της Κυβέρνησης (που εκδίδει τις σχετικές άδειες) και του Περιφερειάρχη (αρμόδιου για θέματα ελέγχου) οδήγησε τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο  στην απόφαση να μη συμμετάσχει σε αυτή.

Με επιστολή του προς τους διοργανωτές ο κ. Μπέος, αφού ευχαριστεί για την πρόσκληση, και τονίζει ότι δυστυχώς ο Δήμος ουδεμία αρμοδιότητα εκ του Νόμου έχει για τα θέματα αυτά, σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «σε ενδεχόμενη νέα συνάντηση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, αμέσως και εμμέσως, φορέων, παρακαλώ να θεωρήσετε τη συμμετοχή μου δεδομένη»

Ο Δήμος Βόλου εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΔΙΣΑ, κ Κώστα Γανωτή και τον γεν. γραμματέα του Δήμου, κ. Στέλιο Διαμαντίδη”.