Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 16:59
Θεσσαλία

Διαμαρτυρία γονέων στο δημοτικό σχολειό Γόννων για «αλλοδαπό και αλλόθρησκο» σημαιοφόρο






Την αντίθεση τους στην κλήρωση για την ανάδειξη σημαιοφόρων και παραστατών στο δημοτικό σχολείο, στις εθνικές επετείους, εκ­φράζουν γονείς μαθητών σχολείων των Γόννων. Όπως υποστηρίζουν η αντίδραση τους προέκυψε από το γεγονός, «ότι κατά την κλήρωση που έγινε στο Δημοτικό Σχολείο Γόννων, αναδέχθηκε σημαιοφόρος αλλοδαπός και αλλόθρησκος μαθητής, που δεν τον εκφράζει το μήνυμα της εθνικής επετείου».

«Η έπαρση της σημαίας, η ανά­κρουση του Εθνικού ύμνου, είναι σύμβολα και δεν έχουν αξία για όσους δεν αποδέχονται αυτούς τους συμβολισμούς», εξηγούν. Συγ­κεκριμένα σε επιστολή τους αναφέρουν τα εξής: «Διαμαρτυρόμαστε για τη διαδικασία κλήρωσης για την ανάδειξη σημαιοφόρου και πα­ραστατών που με την εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων, επέβαλλε στα δημοτικά σχολεία της χώρας μας. θεωρούμε ότι η εκπροσώπησή μας σε εθνικές επετείους, όπως η 28η Οκτωβρίου και η 25η Μαρτίου καθώς και σε θρησκευτικές εορ­τές (Τριών Ιεραρχών) δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί «προϊόν τύχης» καθώς δεν είναι συμβατό με τη σπουδαιότητα αυτών των επετείων- εορτών και τον φόρο τιμής που οφείλουν οι νεότερες γενιές στις προηγούμενες, που με αγώνες και θυσίες κέρ­δισαν την ελευθερία.

Δεν πρέπει να συγχέεται η καθημερινή συνύπαρξη και συναναστροφή, στο πλαίσιο ενός εννόμου κράτους, όπου όλοι οι πολίτες έχουν δικαιώματα, υποχρεώσεις και οφείλουν σεβασμό στους συμπολίτες τους, με τη συμμετοχή σε επετείους και θρησκευτικές εορτές.

Έξαλλου, όλα όσα επιτελούνται κατά τη διάρκεια αυτών των εορτασμών, το χρώμα της ενδυμασίας όσων παρελαύνουν, οι καταθέσεις στέφανων, η έπαρση της σημαίας, η ανάκρουση του Εθνικού ύμνου, είναι σύμβολα και δεν έχουν αξία για όσους δεν αποδέχονται αυτούς τους συμβολισμούς».

 

 

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία