Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 02:13
Τοπικά

Δημοπρατείται εκ νέου το πάρκινγκ της Φιλελλήνων – Προς οριστική, επιτέλους, λύση






Την εκ νέου δημοπράτηση του «αμαρτωλού» έργου του παρκινγκ της οδού Φιλελλήνων αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι μετά την κήρυξη του εργολάβου ως έκπτωτου και την εκκαθάριση του έργου, γίνεται το επόμενο βήμα για την ολοκλήρωση του πολυώροφου κτιρίου στάθμευσης που είναι σήμερα μισοτελειωμένο.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 2,4 εκ. Ευρώ και μόλις ολοκληρωθεί αναμένεται να δώσει ανάσα στο πρόβλημα της έλλειψης χώρων στην πόλη.

Η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης Νατάσσα Οικονόμου, ζήτησε πιο ουσιαστική διερεύνηση των όρων της δημοπράτησης του έργου καιι ψήφισε λευκό. Υπέρ της παραχώρησης του έργου σε ιδιώτη αντί να πάρει το ρίσκο ο Δήμος, τάχθηκε ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχ. Μιτζικός.

Το ακριβώς αντίθετο υποστήριξε η ομάδα των έξι ανεξάρτητων, με τον κ. Κ. Γαργάλα να ζητά από το δήμο να καλύψει την ολοκλήρωση του έργου και να αναλάβει ο ίδιος τη λειτουργία του.

Η δημοπράτηση του πάρκινγκ της Φιλελλήνων ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Θανάση Σταυρίδη, να υπογραμμίζει ότι το έργο θα δώσει σημαντική ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.