Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 14:39
ΒόλοςΤοπικά

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Ένα ουδετερόθρησκο κράτος θα φέρει ολέθριες συνέπειες






Το πρωί του Σαββάτου 16 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο, υπό την αιγίδα της Ι.Μ. Κέρκυρας και της Ενώσεως Χριστιανών Επιστημόνων, ειδική ιστορική ημερίδα της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας για τη συμπλήρωση 200 ετών από την ίδρυσή της στην Κέρκυρα.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος  επεσήμανε ότι «Τα τελευταία 20 χρόνια έχει σφυρηλατηθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας, των Ρωμαιοκαθολικών και Διαμαρτυρόμενων αδελφών μας και η Ελλάδα είναι ένα μοντέλο προς μίμηση και για τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, με μοναδικό σκοπό τον επανευαγγελισμό του λαού μας, προκειμένου να ξαναμελετήσουν οι Έλληνες τον λόγο του Θεού. Η Ε.Β.Ε κατόρθωσε να έχει σήμερα την εγκεκριμένη έκδοσή της από τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία και την Εκκλησία της Ελλάδος, όπως εξάλλου προβλέπει και το σύνταγμά μας, δίνοντας πλέον την δυνατότητα στο ευρύτατο κοινό, να έχει μια μετάφραση της Καινής Διαθήκης. Άλλος ένας τομέας που υπάρχει συνεργασία μέσα από την Ε.Β.Ε είναι η προστασία της οικογένειας, του κυττάρου της κοινωνίας μας, που αποτελεί με άλλα λόγια την ένωση του άνδρα και της γυναίκας και την συνδημιουργία.

Επιπλέον ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην επιχειρούμενη αλλαγή του άρθρου 3 του συντάγματος, προκειμένου η Ελλάδα να καταστεί ουδετερόθρησκο κράτος.

«Σε αυτή την αλλαγή κανείς δεν συμφωνεί. Το σύνταγμα προβλέπει και περιλαμβάνει την ανεξιθρησκία. Απόδειξη αποτελεί ότι πρόσφατα όλες οι Χριστιανικές και άλλες Ομολογίες στην Ελλάδα αναγνωρίστηκαν, έφυγαν από το καθεστώς απλώς μιας ιδιωτικής παρουσίας και μπήκαν σε ένα καθεστώς που αναγνωρίζει την θρησκευτικότητά τους. Τίποτα δεν εμποδίζει τον καθένα να νιώθει ελεύθερος σε αυτό τον τόπο, να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα, να έχει την πίστη που θέλει και βεβαίως ταυτόχρονα να έχουμε μια παράγραφο στο σύνταγμα ότι υπάρχει μια Ομολογία πλειοψηφούσα, η Ορθόδοξη. Δυστυχώς αυτό που προσπαθούν να κάνουν, θα οδηγήσει όλους τους Χριστιανούς σε ένα περιθώριο, με τα γνωστά αποτελέσματα που θα έλθουν μετά από τυχόν δικαστικές αποφάσεις».

Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης Δημητριάδος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου της εκκοσμίκευσης σε μια Ελλάδα που οι κρίσιμες στιγμές που διερχόμαστε, δημιουργούν προϋποθέσεις για να επικρατήσουν άλλες τάσεις, «εντελώς αντιβιβλικές από μια άλλη πλευρά, ενός μαύρου σύννεφου που έρχεται να διαχωρίσει τους ανθρώπους και είναι απορίας άξιον πώς δεν το αντιλαμβάνονται κάποιοι. Η σωτήρια απάντηση είναι να παραμείνουμε Χριστιανοί, οι οποίοι θα κηρύττουμε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι μια ζωντανή εικόνα του Χριστού. Ο ιερός Κλήρος από την άλλη μεριά αντιπροσφέρει το Φως και την Αλήθεια του Αναστάντος Κυρίου».

Τέλος εκ μέρους της Ένωσης Χριστιανών Επιστημόνων χαιρετισμό απηύθυνε η κ. Ειρήνη Μαλαχά. Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Γενικός Αρχ. Επίτροπος της Ι.Μ. Κερκύρας.