Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 05:13
ΒόλοςΤοπικά

Δεύτερο κρούσμα γρίπης Η1ΝΙ το τελευταίο δεκαήμερο στον Βόλο – Εξι, ήδη, οι νεκροί πανελλαδικά






Ένα ακόμη κρούσμα γρίπης Η1Ν1 φαίνεται πως έχει ταυτοποιηθεί από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου, θέτοντας τους σε εγρήγορση, αφού είναι το δεύτερο κρούσμα που σημειώνεται στην περιοχή μας, μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  από τον ιό της γρίπης έχει προσβληθεί, αυτή τη φορά, ένας 73χρονος άντρας που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ. Είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο προ τριημέρου, περίπου, με πόνο στο στήθος και μια μέρα, μετά με την ολοκλήρωση των αναλύσεων, διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από τον Η1Ν1

Στο μεταξύ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου παραμένει νοσηλευόμενος και ένας νέος άνδρας, που έχει προσβληθεί από τον ιό, του οποίου η κατάσταση κρίνεται σταθερή, αλλά ακόμη παραμένει διασωληνωμένος.

Ο νέος άνδρας εισήχθη στη ΜΕΘ πριν δέκα περίπου μέρες και παραμένει διασωληνωμένος. Σημειώνεται πως πέρυσι δεν είχε σημειωθεί κάποιο περιστατικό με γρίπη που να νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ.

Σε έξαρση

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους λόγω της γρίπης, από το περασμένο φθινόπωρο ως τα μέσα Ιανουαρίου, ενώ συνολικά έχουν καταγραφεί 65 σοβαρά κρούσματα, με τα 64 να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Τα θύματα της γρίπης έως τώρα είναι 5 άντρες και 1 γυναίκα, από 49 έως 83 ετών.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ, μόλις το 14% των σοβαρών περιστατικών ήταν εμβολιασμένο, αν και η πλειονότητα των ασθενών ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Τα πέντε από τα έξι θύματα της γρίπης απεβίωσαν μετά από νοσηλεία σε ΜΕΘ. Εξαίρεση αποτέλεσε μία 82χρονη η οποία πέθανε εκτός νοσοκομείου.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί πως η δραστηριότητα της γρίπης παραμένει σε «αυξημένα επίπεδα», καθώς την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου επιβεβαιώθηκαν 94 κρούσματα. Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπολογίζει ότι ανά 1.000 επισκέψεις σε γιατρό εντοπίζονται περίπου 57 σοβαρά κρούσματα γρίπης και τονίζει πως το καλύτερο προληπτικό μέτρο από τον ιό H1N1 είναι ο αντιγριπικός εμβολιασμός.