Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 09:00
Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: Η ώρα της αλήθειας για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ – Ποιοι φταίνε για τη «χρυσή» παράλειψη






Η ώρα της αλήθειας για την ΕΡΓΗΛ και το περιβόητο σκάνδαλο που ταλανίζει χρόνια τη ΔΕΥΑΜΒ και το Δήμο Βόλου φαίνεται πως φθάνει στο τέλος του, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την αποκάλυψη των πραγματικών γεγονότων

Ετσι τη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ πρόκειται να συζητηθεί και το πόρισμα που συνετάχθη και που σύμφωνα με πληροφορίες καταλογίζει ευθύνες σε δύο στελέχη της Επιχείρησης.

Το πόρισμα της ΕΡΓΗΛ θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το πόρισμα καταλογίζει ευθύνες σεδύο υπαλλήλους της Επιχείρησης, για την ελλιπή παρακολούθηση του έργου

Να θυμίσουμε ότι η εταιρία ΕΡΓΗΛ είχε αναλάβει το έργο για την βελτίωση και επέκταση του δικτύου ύδρευσης και για το οποίο διεκδικεί ένα πόσο που της έχει επιδικαστεί που με τους τόκους φθάνει και τα 9 εκατομμύρια Ευρώ!

ΔΕΥΑΜΒ και Δήμος Βόλου αμφισβητούν ότι έγινε έργο που να αντιστοιχεί σε αυτή την αμοιβή και μάλιστα υπάρχει και σχετικά πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ Μαγνησίας, ωστόσο η εταιρία έχει δικαιωθεί, τελεσίδικα, σε αλλεπάλληλες δικαστικές της προσφυγές.

Εκεί βρίσκεται και το μεγάλο ζήτημα καθώς η δικαίωσή της ήταν για λόγους τυπικούς, αφού η τότε διοίκηση και τα επιφορτισμένα στελέχη της επιχείρησης δεν αμφισβήτησαν την τελική επιμέτρηση που υπέβαλε η εταιρεία, μέσα στο νόμιμο προβλεπόμενο χρόνο και έτσι βάσει της Νομοθεσίας η απουσία απάντησης θεωρήθηκε ως αποδοχή της διεκδίκησης της ΕΡΓΗΛ!