Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 16:46
Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: Μάχη του «απολυμένου» Κουτσιφέλη για έργο που ο ίδιος μελέτησε – Ακυρώθηκε άρον – άρον ως ασύμφορο!






Την ώρα που ο γενικός γραμματέας του υπ. Εργασίας έσπευδε, παρεμβαίνοντας ωμά και απροκάλυπτα, να κηρύξει την απόλυση Κουτσιφέλη από τη ΔΕΥΑΜΒ ως μη νόμιμη, μια απόλυση που, πάντως, δεν υφίσταται, αφού δεν υπάρχει καμία απόφαση από το ΔΣ της επιχείρησης, ο ίδιος ο Δημ. Κουτσιφέλης, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων, «πρωταγωνιστούσε» στη συνεδρίαση του ΔΣ, υπερασπιζόμενος με πρωτοφανές πάθος επιλογές του και απειλώντας τους πάντες και τα πάντα με προσφυγές και μηνύσεις αν δεν συμμορφωθούν προς τις…απόψεις του!

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αίσθηση, και πολλά ερωτήματα, προκάλεσε η στάση Κουτσιφέλη, όταν ο πρόεδρος του ΔΣ, Απ. Γαλάτης, εισηγήθηκε την ακύρωση του αρχικού διαγωνισμού για την αντικατάσταση των τεσσάρων αντλιοστασίων στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, γιατί το κόστος θεωρήθηκε – και είναι – πολύ υψηλό.  Όπως υπογράμμισε ο Αριστείδης Γκέκας, προϊστάμενος της Διεύθυνσης λειτουργίας και συντήρησης υποδομών χθες έγινε στη ΔΕΥΑΜΒ διευρυμένη τεχνική σύσκεψη για το θέμα, με συμμετοχή του γενικού διευθυντή, προϊσταμένων, μηχανικών και μηχανικού από την Αθήνα και αποφάνθηκαν ότι οι αντλίες που προτείνονται στη μελέτη του κ. Κουτσιφέλη, ελέγχονται ως προς τις επιπτώσεις που θα έχουν τα λύματα στην τροφοδοσία του αγωγού αμιαντοσωλήνα, μέσω του οποίου τα λύματα καταλήγουν στο Αγκίστρι. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή πλημμύρας υπάρχει κίνδυνος να σπάσει, τόνισε.

Η υπηρεσία πρότεινε να τοποθετηθούν τέσσερις αντλίες με άλλες προδιαγραφές, δυναμικότητα 800 m3 (αντί 1200 m3, που πρότεινε η μελέτη), ενώ ο προϊστάμενος πρόσθεσε ότι στη σύσκεψη τονίστηκε ότι ο προϋπολογισμός του διαγωνισμού είναι υψηλός (540.000 €), ενώ με τις νέου τύπου αντλίες υπάρχει ενδεχόμενο να μειωθεί σημαντικά το κόστος.

«Άστραψε και βρόντηξε»

Η εισήγηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση Κουτσιφέλη που διαφώνησε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που παρέθεσε ο προϊστάμενος της ΔΕΥΑΜΒ υποστηρίζοντας πως το έργο το έχει μελετήσει ο ίδιος και θα υπάρχει οικονομία από τη ΔΕΗ. Μάλιστα είπε ότι θα προσφύγει στις διοικητικές αρχές αν ληφθεί απόφαση επί της ακύρωσης του διαγωνισμού. «Είναι παράνομο το έργο που προτείνεται» πρόσθεσε ο κ. Κουτσιφέλης καθώς δε συνάδει με την περιβαλλοντική αδειοδότηση. Όπως είπε το έργο δεν πρόκειται να περάσει γιατί η αδειοδότηση προβλέπει 3.600 κ.μ ενώ η διοίκηση προτείνει επεξεργασία λυμάτων 3.200 κ.μ.

«Πολλά τα λεφτά Αρη»

Ειρωνική ήρθε η απάντηση από τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Απ. Γαλάτη, που του απάντησε: «Να προσφύγεις όπου θες, είναι πολλά τα λεφτά Άρη» που τόνισε ακόμη πως η ΔΕΥΑΜΒ θα εξοικονομήσει 140.000 ευρώ από την προκήρυξη του διαγωνισμού.

Πάντως καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης οι κόντρες μεταξύ των δύο ήταν συνεχείς, με τον κ. Γαλα΄τη να αποκαλεί το γνωστό συνδικαλιστή «μάνατζερ» και να τονίζει ότι «οι μάσκες έπεσαν» σχολιάζοντας το έγγραφο Νεφελούδη για μια απόλυση που ουσιαστικά δεν υπάρχει!

Τελικά ο κ. Κουτσιφέλης καταψήφισε το θέμα καθώς δεν είχε λάβει εισήγηση,  ισχυρίστηκε ότι θα υπάρχει οικονομική απώλεια της ΔΕΥΑΜΒ γιατί δεν έχει γίνει ενεργειακή αναβάθμιση  και πως η νέα μελέτη, όπως περιγράφηκε, δεν συνάδει με την περιβαλλοντική αδειοδότηση.