Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 20:38
Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: Κανονικά πλέον η υδροδότηση – Πιθανές νέες διακοπές αν συνεχιστεί η υπερκατανάλωση






Η ΔΕΥΑΜΒ ενημερώνει τους καταναλωτές ότι λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Δήμο Βόλου και τα οποία ξεκίνησαν από την Κυριακή 08/01/2017 και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα δημιουργήθηκαν προβλήματα στην υδροδότηση των ακινήτων.

Σε πλήρη κινητοποίηση όλο το προσωπικό της Επιχείρησης κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ορθολογική διαχείριση του εξωτερικού και εσωτερικού υδραγωγείου.

Σε συνέχεια του από 09/01/2017 Δελτίο Τύπου ανακοινώνεται ότι μετά την επεξεργασία, εκτίμηση και αξιολόγηση όλων των δεδομένων  που διατίθενται στο εξειδικευμένο προσωπικό της Επιχείρησης μέσω του Συστήματος Τηλεχειρισμού του Δικτύου  Ύδρευσης απαιτήθηκε σε πρώτη φάση η μείωση των πιέσεων ανά ζώνες στο Πολεοδομικό Συγκρότημα ενώ από αργά το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου κρίθηκε αναγκαία η Διακοπή της υδροδότησης προκειμένου να επανέλθουν οι στάθμες στις δεξαμενές σε επιτρεπτά για την ασφαλή λειτουργία του δικτύου, όρια.

Από το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε η υδροδότηση των ζωνών στο Πολεοδομικό Συγκρότημα.

Προβλήματα τα οποία υφίσταται στον Αγ.Στέφανο και στις Βιομηχανικές περιοχές γίνονται προσπάθειες να επιλυθούν όπως βεβαίως  με την πλήρη κινητοποίηση των συνεργείων όλο το 24ώρο αντιμετωπίζονται και τα προβλήματα που διαπιστώνονται είτε σε υδρόμετρα είτε σε τοπικές βλάβες του δικτύου.

Ανακοινώνεται στους καταναλωτές ότι λόγω της υφιστάμενης κατάστασης και της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας από το απόγευμα θα επαναφέρει πρόγραμμα διαχείρισης των πιέσεων και από το βράδυ εφόσον απαιτηθεί για την ασφάλεια του υδραγωγείου θα προβεί σε διακοπή υδροδότησης.

Ζητώντας την κατανόηση των πολιτών παρακαλούνται αφενός μεν για την ορθολογική χρήση του νερού αφετέρου να μεριμνήσουν για την εξασφάλιση ποσότητας (κατά το πρόγραμμα μείωσης των πιέσεων και ενόψει πιθανής διακοπής νερού) για την κάλυψη πρώτων αναγκών τους.

Το προσωπικό της ΔΕΥΑΜΒ θα εκτιμά, επεξεργάζεται, αξιολογεί κάθε λεπτό τα δεδομένα προκειμένου να εκτελούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια του υδραγωγείου αλλά και την υδροδότηση των ακινήτων.