Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 21:13
Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: Η Δημοκρατία δεν θα καταργηθεί από τα μικροσυμφέροντα στον Βόλο!






Με αφορμή τις αθλιότητες που για πολλοστή φορά διέπραξαν οι γνωστοί μπαχαλάκηδες της πόλης, κατά τη συνεδρίαση της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, από την διοίκηση της επιχείρησης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Οι γνωστοί μπαχαλάκηδες του Βόλου για μια ακόμη φορά επιχείρησαν να επιβάλλουν με το γνωστό αντιδημοκρατικό και απαράδεκτο, από κάθε άποψη, τρόπο αυτόν της πρόκλησης επεισοδίων, την βούλησή τους, που προδήλως έρχεται σε ευθεία αντίθεση με αυτή των νόμιμα εκλεγμένων δημοκρατικών οργάνων της πόλης, που εκφράζουν και την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών.

Έτσι και σήμερα, στη διάρκεια συνεδρίασης του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κτήριο, προκαλώντας επεισόδια και φθορές, ενέργειες για τις οποίες ήδη υποβλήθηκαν μηνύσεις και οι αυτουργοί αναζητούνται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Σε αυτή την πόλη, που οργανωμένες μειοψηφίες, συνεπικουρούμενες από περιθωριακά και ηθικά χρεοκοπημένα ΜΜΕ, κατά καιρούς επιχειρούν να καταργήσουν την Δημοκρατία, που απαιτεί από την πλειοψηφία να κυβερνά, να αποφασίζει και να υλοποιεί, και από τις μειοψηφίες απλώς να ελέγχουν, θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι η πραγματική πρόοδος και η εξέλιξη των πραγμάτων δεν είναι δυνατόν να εμποδιστούν και να ανατραπούν. Ιδιαίτερα μάλιστα από τραμπούκους και μπαχαλάκηδες, που, υποκινούμενοι από διάφορα ιδιοτελή και ταπεινά κίνητρα, φορούν τη μάσκα των δήθεν αγωνιστών και των υπερασπιστών της Δημοκρατίας, την οποία, στην ουσία της, τσαλαπατούν και βιάζουν βάναυσα.

Η κοινωνία, υπέρ των συμφερόντων της οποίας εργαζόμαστε με όλη μας τη δύναμη, θα πρέπει να περιθωριοποιήσει και να απομονώσει τέτοιες αντικοινωνικές ομάδες και συμπεριφορές, μη αποδεχόμενη να καθίσταται όμηρος ποικίλλων συμφερόντων, αλλά και κομματικών αγκυλώσεων και ιδεοληψιών, στέλνοντας τα μηνύματα της προς κάθε κατεύθυνση.

Τα επεισόδια

Εντονα επεισόδια μέσα και έξω από το κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ στον Βόλο και «μάχες» σώμα με σώμα στις σκάλες του κτιρίου μεταξύ υπάλληλων και μελών της Κίνησης Πολιτών για το νερό του Πηλίου, σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης.

Πολίτες και μέλη της Κίνησης που αντιδρούν στο ενδεχόμενο εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο, όπου στις 12 το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Δ.Σ. για το θέμα αυτό.

Οταν επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο και να φτάσουν στην αίθουσα συνεδριάσεων, εμπόδισαν την είσοδό τους υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης. Στην προσπάθειά τους να μπουν, μέσα έσπασαν μέρος της τζαμαρίας της πόρτας εισόδου και αφού και πάλι απωθήθηκαν, επιχείρησαν να ανέβουν από τη σκάλα από την αίθουσα των ταμείων. Εκεί, στις σκάλες, υπάλληλοι σεκιούριτι τους εμπόδισαν ξανά τα μέλη της Κίνησης να ανέβουν και ακολούθησαν “μάχες” σώμα με σώμα.

Στο κτίριο έφτασε δύναμη της ΟΠΚΕ, της Ομάδας ΔΙΑΣ και της Ασφάλειας, και τότε τα μέλη της Κίνησης εγκατέλειψαν την προσπάθεια να ανέβουν στην αίθουσα συνεδριάσεων και αποχώρησαν.

Στο μεταξύ, στην αίθουσα συνεδριάσεων βρίσκονταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, όπου στην έναρξή της οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κ.κ. Ζεμπέογλου και Παλάντζας δήλωσαν ότι αποχωρούν, εκφράζοντας την αντίθεση του Συλλόγου Εργαζομένων στην εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο τελικά, απουσία της αντιπολίτευσης, αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει προς το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, που συνεδριάζει τη Δευτέρα, τη λύση και εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ, καθώς τα οικονομικά της στοιχεία καθιστούν μη βιώσιμη τη λειτουργία της.