Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 14:05
Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: Διάτρητο το δίκτυο από τις εκτεταμένες ζημιές – Θα ανακοινώνεται η μείωση πίεσης






Εκτεταμένες αποδεικνύεται πως είναι οι ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΑΜΒ από τον παγετό,ενώ ολοκληρωμένη εικόνα δεν πρόκειται να υπάρξει  αν δεν απομακρυνθούν πλήρως τα χιόνια, ενώ εφεξής η ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρεί σε ανακοινώσεις θγια τις περιοχές που θα γίνεται μείωση της πίεσης, για να προγραμματίζονται οι καταναλωτές.

Σσε συνέντευξη Τύπου, σήμερα το μεσημέρι, από τον εκτελούντα χρέη δημάρχου Θάνο Θεοδώρου, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Απ. Γαλάτη και τον γενικό διευθυντή Στ. Τζίνη υπογραμμίστηκε ότι η ΔΕΥΑΜΒ θα καλύψει το κόστος των υδρομέτρων που θα αντικατασταθούν, ενώ ζητήθηκε από τους πολίτες να την ενημερώνουν άμεσα για τις βλάβες που έχουν ή παρατηρούν ότι υπάρχουν στη γειτονιά τους.

Ο Θάνος Θεοδώρου ζήτησε συγνώμη από τους πολίτες επισημαίνοντας ότι έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται και επισήμανε ότι τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ και οι υπάλληλοι εργάζονται σε βάρδιες σε 24ωρη βάση, σε συνεργασία και με ιδιώτες για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο, αλλά και της αντικατάσταση των υδρομέτρων.
Ο ίδιος τόνισε ότι για το θέμα της υπερακατανάλωσης δεν ευθύνονται οι δημότες αλλά οι ζημιάς στο δίκτυο που είναι διάτρητο, ενώ επισήμανε ότι δεν υπάρχει θέμα επάρκειας νερού.
“Τα επί μέρους προβλήματα σε διαμερίσματα και κατοικίες, οφείλονται σε διαρροές του δικτύου, τα παγωμένα ή και σπασμένα υδρόμετρα ή τους παγωμένους σωλήνες. Όλα αυτά δεν επιτρέπουν το κεντρικό σύστημα να αναπτύξει την απαραίτητη πίεση και να φτάσει παντού. Θα ζητήσω συγνώμη για τη μην πλήρη ενημέρωση της ΔΕΥΑΜΒ. Αυτό που κάνουμε σήμερα θα έπρεπε να έχει γίνει από μέρες”, τόνισε.
Ακόμη ανέφερε ότι για την κατάσταση δεν ευθύνονται φυσικά πρόσωπα, λέγοντας ότι “με το Θεό και τη φύση δεν τα βάζουμε”.
Τέλος επέκρινε τις αντιπολιτεύσεις που όπως είπε διαστρεβλώνουν αλήθεια. «Όσοι επέλεξαν να κάνουν πολιτική με τη λάσπη κατέληξαν στο βούρκο», δήλωσε ο εκτελών χρέη δημάρχου.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Απ. Γαλάτης επισήμανε ότι οι ισχυρισμοί ότι δεν υπήρχε επαρκή ποσότητα νερού είναι λανθασμένη. “Νερό υπάρχει πάντα σε όλο το δίκτυο, απλά πίεσή του δεν είναι αρκετή να φθάσει ψηλά στους ορόφους. Αυτό έγινε γιατί το δίκτυο είναι διάτρητο από πολλές βλάβες σε υδρόμετρα και κεντρικούς αγωγούς”, ανέφερε.

Στις δεξαμενές υπήρχαν 45.000 m3
Ο Σταύρος Τζίνης ανέφερε ότι υπάρχει επάρκεια νερού και παρέθεσε στοιχεία της χθεσινής ημέρας όπου φαίνεται ότι τα κυβικά νερού στις δεξαμενές ανέρχονταν σε 45.000 m3 έναντι 40.000 την ίδια ημέρα πέρυσι. “Όλες οι γεωτρήσεις λειτουργούσαν όλο το 24ωρο. Μόλις ανοίγαμε την παροχή για να δώσουμε στους καταναλωτές, υπήρχε υπερβολική ζήτηση σε μεγάλους τομείς από Αναλήψεως και κάτω. Έτσι προβαίνουμε σε μειώσεις πιέσεων για να εξασφαλίσουμε νερό και να γεμίζουμε τις δεξαμενές”.

Σύμφωνα με τον διευθυντή η εικόνα του δικτύου θα είναι καλύτερη μετά τον αποχιονισμό και το λιώσιμο των πάγων. “Το συνεργείο των καταμετρητών για υδρόμετρα είναι έξω σε τομείς για να διαπιστώνεται άμεσα αν λειτουργούν ή είναι σπασμένα και υπάρχει διαρροή και δίνουν άμεσα αναφορά για να γίνεται η αποκατάσταση.

Τέλος ο Θ. Θεοδώρου σημείωσε ότι βλάβη όπως αυτή που αναφέρθηκε χθες στις Μικροθήβες ή στη Ν. Αγχίαλο δεν έχουν σχέση με τις βλάβες του κεντρικού δικτύου και έχουν αποκατασταθεί.