Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 05:44
Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: Άγνωστης προέλευσης και αναληθή τα στοιχεία που έδωσε η Κολυνδρίνη – Υπήρξε και πρόσφατα παρόμοιο κρούσμα






Διαψεύδει τα στοιχεία για την επιβάρυνση του Παγασητικού από λύματα του Βιολογικού, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Απόστολος Γαλάτης, σε δήλωσή του μετά το τέλος της συνεδρίασης του Δ.Σ. της επιχείρησης. Επισήμανε ότι οι μετρήσεις της ΔΕΥΑΜΒ που γίνονται κάθε δύο ημέρες δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα ενώ  δήλωσε ότι τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας, δεν ήλθαν ποτέ σε γνώση του.

Ειδικότερα ο κ. Γαλάτης ανέφερε: «Η ΔΕΥΑΜΒ αμφισβητεί τις μετρήσεις των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας και δεν έχουν καμία δόση αλήθειας. Επίσης εκφράζει την απορία της που έγγραφα πρωτοκολλημένα στον φορέα, με τον οποίο η ΔΕΥΑΜΒ συνεργάζεται, εμφανίστηκαν στον Τύπο, χωρίς να έχει ενημερωθεί η Επιχείρηση. Είναι απορίας άξιο και καλούνται μερικοί να δώσουν απαντήσεις και αυτοί που θα κληθούν είναι από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας.

Έχουμε δικές μας μετρήσεις που δίνουν άλλα αποτελέσματα. Η ΔΕΥΑΜΒ κάνει μετρήσεις κάθε δύο ημέρες και τα αποτελέσματα διαφέρουν εντελώς από τις μετρήσεις που έγιναν και θα εκδοθεί ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ. Αυτό που έγινε είναι περίεργο και πάνω απ’ όλα παράνομο. Οι δικές μας μετρήσεις γίνονται επιλεγμένα και στα σωστά σημεία. Φυσικά, όποιος φορέας θελήσει να κάνει μετρήσεις μπορεί να το πράξει, αλλά δεν θα πάει μόνος του ποτέ. Αυτή ήταν η δική μας ένσταση από την αρχή και γι’ αυτό δεν επιτρέψαμε το συνεργείο των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας που ήρθε να πάρει δείγμα, προ δύο μηνών, να κάνει μόνο του τη δουλειά για πολλούς και διαφόρους λόγους».

Ερωτηθείς ο κ. Γαλάτης για το αν ζητήθηκαν εξηγήσεις από την Περιφερειακή Ενότητα για το θέμα των αποτελεσμάτων που δεν τους δόθηκαν, απάντησε ότι θα το πράξει στη συνέχεια.

Σημειώνεται ότι πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ που καθυστέρηση κατά μισή και πλέον ώρα, προηγήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του προέδρου, παρουσία του εκτελούντα χρέη δημάρχου Θάνου Θεοδώρου, του γενικού γραμματέα του Δήμου Στέλιου Διαμαντίδη και υπηρεσιακών παραγόντων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ