Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 07:12
Τοπικά

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, άλλο 3 και άλλο 23 εκατομμύρια ευρώ






Του Γιώργου Μουλά προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλου

Ειλικρινά δεν περίμενα να δείξει τόσο θιγμένος στην ανταπάντησή του ο κ. Χαδούλης, στην αναφορά μου για τις σχέσεις του με την εφημερίδα Θεσσαλία και τον πρώην δήμαρχο κ. Σκοτινιώτη. Το άρθρο του, με το οποίο ασκεί κριτική εναντίον της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βόλου και μάλιστα σε θέματα έργων και οικονομικών, αποτελεί πολιτική τοποθέτηση όχι ενός οποιουδήποτε «ενεργού πολίτη» όπως αυτοπροσδιορίζεται αλλά ενός προσώπου, ευρισκόμενου στα ενδότερα του πολιτικού και δημοσιογραφικού γίγνεσθαι της πόλης του Βόλου.
Δεν είναι «χονδροειδής αγένεια και απρέπεια» η αναφορά μου στον κ. Σκοτινιώτη, με τον οποίο διαφωνώ ριζικά σε θέματα διοίκησης του Δήμου Βόλου, όπως και στην εφημερίδα Θεσσαλία, η οποία διαφωνεί κάθετα με την Δημοτική Αρχή και με εμένα στα περισσότερα θέματα. Αν ο κ. Χαδούλης έχει ή είχε σχέσεις προσωπικές και επαγγελματικές για τις οποίες ενοχλείται, δεν πρέπει να τις εκλαμβάνει σαν μομφή εκ μέρους μου, εκτός αν ο ίδιος τις αισθάνεται έτσι.
Η πραγματικότητα διαψεύδει περίτρανα τη άποψη του για δήθεν «έργα που πρόκειται να εκτελεστούν». Τον πληροφορώ, ότι οι διαδικασίες για τα έργα ξεκίνησαν, άλλα εξ αυτών είναι σε εξέλιξη και άλλα ολοκληρώνονται σύντομα. Αν δεν το γνωρίζει ας κάνει τον κόπο να ρωτήσει τον φίλο του τον κ. Σκοτινιώτη και τους συν αυτού.
Κύριε Χαδούλη δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Άλλο 3 και άλλο 23 εκατομμύρια ευρώ!
Πάντως, για το κύριο θέμα, για να μην μπερδεύονται οι πολίτες με κάθε είδους στρεβλή παραπληροφόρηση, τους διαβεβαιώ, ότι τα χρήματα, 23 εκατομμύρια ευρώ, υπάρχουν στο ταμείο ζεστά. Ήδη εκταμιεύονται για τα εκτελούμενα έργα, τα οποία θα δοθούν στον βολιώτικο λαό, μερικά πριν τις δημοτικές εκλογές και τα υπόλοιπα κατόπιν. Σε κάθε περίπτωση η Δημοτική Αρχή θα είναι η ίδια! Τα χρήματα αυτά, ανήκουν στους βολιώτες. Απλά, περισώθηκαν από τις αλόγιστες σπατάλες, που ελάμβαναν χώρα κατά το παρελθόν.
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη πίκρα σε πολλούς, που θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο. Ίσως ανέμεναν εμείς της σημερινής Δημοτικής Αρχής να είμαστε ίδιοι με αυτούς. Απλά: Δεν είμαστε ίδιοι
Οξοποιίες υπάρχουν στην περιοχή μας, για να προμηθευτούν το απαραίτητο ξύδι, όσοι δεν μπορούν να χωνέψουν αυτό το επίτευγμα της Δημοτικής Αρχής. Όσο και να προσπαθούν να σπιλώσουν το έργο της, η επιτυχία επέρχεται ακάθεκτη χωρίς οι πολιτικοί αντίπαλοι της ή τα διάφορα φερέφωνά τους να μπορούν να αναστρέψουν το κλίμα. Η Δημοτική Αρχή πάντως, σε κάθε περίπτωση, θα τους περιμένει σε όλα τα εγκαίνια των έργων πέρα από μικροπρέπειες και μικροψυχίες.