Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 09:01
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ: Αγρια επεισόδια – Η αστυνομία «έπνιξε» τη Θεσσαλονίκη στα χημικά – Θύματα μικρά παιδιά






Σοκάρουν τα βίντεο από τα επεισόδια που ξέσπασαν στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο, στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Η «βροχή» από τα χημικά που χρησιμοποίησαν τα ΜΑΤ είχαν ως θύματα ακόμη και γυναίκες και παιδιά. Τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν στο Facebook αποτυπώνουν την απίστευτη κατάσταση, με παιδιά να κλαίνε και γυναίκες λιπόθυμες στον δρόμο.

Σε ένα βίντεο, ρίχνουν νερό στο πρόσωπο ενός μικρού αγοριού, που φαίνεται συγκλονισμένο, και ενός κοριτσιού, που κλαίει σπαρακτικά και ζητά να πάει στο σπίτι του.

Σε άλλο βίντεο, μία γυναίκα έχει πέσει λιπόθυμη στον δρόμο και οι υπόλοιποι προσπαθούν να τη συνεφέρουν. Πολλοί αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, από τα χημικά.

Χιλιάδες άνθρωποι στην πορεία

Με συνθήματα, όπως «όχι στο ξεπούλημα της Μακεδονίας», «Ελλάς Ελλάς Μακεδονία» και «Κάτω τα χέρια από την Μακεδονία» διαδήλωσαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ οι διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο αλλά σταμάτησαν στην πλατεία ΧΑΝΘ από το φραγμό που είχαν στήσει κλούβες των ΜΑΤ. Μετά το αστυνομικό μπλόκο επέστρεψαν στον Λευκό Πύργο όπου έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

Πάντως όσοι έφταναν στη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία ήταν αναγκασμένοι να περπατήσουν τουλάχιστον δυο χιλιόμετρα. Η Τροχαία είχε ρητή εντολή από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να διακόπτει την διέλευση των τουριστικών λεωφορείων στη δυτική είσοδο της πόλης κι έτσι οι πολίτες περπατούσαν από την οδό Κωλέττη μέχρι και τον Λευκό Πύργο.

 

sillaltirio-makedonia-2
sillaltirio-makedonia-1
thessaloniki05
thessaloniki06
sillaltirio-makedonia-5
sillaltirio-makedonia-6
sillaltirio-makedonia-7
silalitiriomesa
epeisodia-new3
epeisodia-new5
epis3
epeisodia03
epeisodia02
epi6
epp2
4545502