Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 21:19
Αθλητικά

Δεβετζή: Θα διαψευστούν όσοι περιμένουν αφαίρεση μεταλλίου






Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, νομικός εκπρόσωπος της Πηγής Δεβετζή, με δήλωσή του υποστηρίζει ότι, όντως υπάρχει θετικό δείγμα της αθλήτριας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο, επισημαίνοντας όμως ότι εκείνη δεν έκανε ποτέ χρήση απαγορευμένης ουσίας. Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, βρέθηκε θετικό σε έλεγχο ντόπινγκ δείγμα της Πηγής Δεβετζη από τους Ολυμπιακούς Αγώνας στο Πεκίνο, το 2008.

Αναλυτικά η δήλωση του κ.Δημητρακόπουλου έχει ως εξής:

«Η Πηγή Δεβετζή τίμησε την χώρα, προκάλεσε εθνική συγκίνηση και ανάταση στους απανταχού Έλληνες, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008.

Αυτή η παγκόσμια διάκριση ήταν απόρροια –αποκλειστικά- του ταλέντου της και του εξαντλητικού –ενίοτε απάνθρωπου- προπονητικού προγράμματος, που ακολούθησε.

Κατά την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου η Πηγή Δεβετζή υποβλήθηκε σε πάρα πολλά ντόπινγκ κοντρόλ πριν, κατά την διάρκεια, και μετά την διεξαγωγή τους και διαπιστώθηκε απόλυτα καθαρή από διεγερτικές της αγωνιστικής ικανότητας ουσίες.

Είναι γεγονός ότι έχει ανοίξει πειθαρχική διαδικασία από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη για τους  Αγώνες  στο Πεκίνο. Το απόρρητο της διαδικασίας μου επιτρέπει μόνο να αναφέρω: Η Πηγή Δεβετζή ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΧΡΗΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ και αυτό θα αποδειχθεί κατά την συζήτηση της υπόθεσης ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Δ.Ο.Ε.

Όσοι προεξοφλούν ότι θα αφαιρεθούν τα μετάλλια της Πηγής Δεβετζή, ότι θα χάσει η πατρίδα μας τα μετάλλια, γιατί στο ελληνικό έθνος –εν τέλει- πιστώνονται αυτές οι παγκόσμιες διακρίσεις, ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΟΥΝ».