Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 18:42
Τοπικά

Δίκη για υπεξαίρεση 46 εκατ. δραχμών από ποδοσφαιρικό σωματείο στον Βόλο






Ξεκίνησε χθες στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας η δίκη δύο Βολιωτών που κατηγορούνται για υπεξαίρεση ποσού 46 εκατ. δραχμών από ποδοσφαιρικό σωματείο. Η υπόθεση συνέβη το 2001 και στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου και ο πρώην γραμματέας, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ιδιοποιήθηκαν αυτό το ποσό και δεν το απέδωσαν στο σωματείο.

Οι δύο κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη έξι ετών έκαστος με έφεση που να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η δίκη ξεκίνησε χθες με την κατάθεση δύο μαρτύρων της πολιτικής αγωγής μελών του καινούργιου διοικητικού συμβουλίου του ποδοσφαιρικού σωματείου, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι η υπεξαίρεση έχει διαπραχθεί.

Η δίκη διακόπηκε στη συνέχεια για τις 29 Οκτωβρίου λόγω πέρας του ωραρίου. Συνολικά θα εξεταστούν δέκα μάρτυρες, ενώ θα ακολουθήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων.

Επισημαίνεται ότι η δίκη ξεκίνησε παρά το αίτημα αναβολής που κατατέθηκε στο δικαστήριο καθώς ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων δεν μπορούσε να παραστεί στη δίκη για λόγους υγείας.