Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 01:30
Τοπικά

Δήμος Βόλου: Στο φως απόκρυψη χρεών δημαρχίας Σκοτινιώτη – Την ανήξερη κάνει η Οικονόμου






Μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα συνιστά η αποκάλυψη ότι ο Δήμος Βόλου, επί δημαρχίας Σκοτινιώτη και αντιδημαρχίας Οικονομικών Νατάσσα Οικονόμου, ακολουθούσε την πολιτική Σημίτη, δηλαδή την διαβόητη δημιουργική λογιστική, αποκρύπτοντας σημαντικές οφειλές προς τρίτους που αφορούν απαλλοτριώσεις, δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν προμηθευτές έναντι του δήμου κ.α, προκειμένου να παρουσιάζει μια υγιή εικόνα στους πολίτες!

Αποτέλεσμα είναι σήμερα ο Δήμος Βόλου να αντιμετωπίζει τον πολύ σοβαρό κίνδυνο να μην μπορέσει να διεκδικήσει από το υπουργείο Εσωτερικών ένα σημαντικό κονδύλι για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων αυτών οφειλών, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε στο δημοτικό συμβούλιο ο ασκών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου, αποδίδοντας ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή που δεν φρόντισε να εγγράψει στο μητρώο δεσμεύσεων τα αντίστοιχα ποσά. Ο κ. Θεοδώρου επισήμανε ότι το ποσό που φαίνεται επίσημα δεν ξεπερνά τις 631.000 ευρώ ενώ η πραγματικότητα είναι ότι αυτό ξεπερνά τα οκτώ εκ. ευρώ!!!

Για τις αποκαλύψεις αυτές η Νατάσσα Οικονόμου δεν μπόρεσε να ψελλίσει ούτε μια δικαιολογία, παρά μόνο περιορίστηκε να πει ότι θα ζητήσει όλα τα στοιχεία από την οικονομική υπηρεσία, ως να μην αυτή που είχε επί μακρόν τη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, ως αρμόδια αντιδήμαρχος. Αντίθετα, κατά τη πάγια τακτική της, που δείχνει και την ελάχιστη ποιότητα που έχει ως πολιτικός,, επιτέθηκε προσωπικά κατά του κ. Θεοδώρου, διατυπώνοντας αιχμές για την επιχείρηση που διατηρεί η οικογένειά του. Μια θλιβερή εικόνα, που πάντως αιτιολογεί απόλυτα και το «μαύρο» που η ίδια και η παράταξή της «έφαγαν» από την κοινωνία της πόλης μας.

Στην ενημέρωσή του ο κ. Θεοδώρου επισήμανε ότι σύμφωνα με στοιχεία της Οικονομικής Υπηρεσίας στις 30 Απριλίου του 2016 ο δήμος φαίνεται να χρωστάει σε τρίτους 680.324 ευρώ. «Εμείς θα στείλουμε το αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών όπως μας ζητήθηκε αλλά δεν μπορούμε να δείξουμε διαφορετικό ποσό και φοβάμαι μην χάσουμε την ευκαιρία να αποπληρώσουμε χρέη προς τρίτους».

Επισήμανε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή έκρυβε από μητρώο δεσμεύσεων στοιχεία και την πραγματική εικόνα του δήμου. «Δεν υπάρχουν αποζημιώσεις για απαλλοτριώσεις  (2εκ. ευρώ), οι τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις (1εκ. ευρώ), η οφειλή στη ΔΕΥΑΜΒ του δήμου (4 εκ. ευρώ) και οι οφειλές από επιχειρήσεις που τελείωσε η εκκαθάρισή τους. Παρουσίαζαν μία πλασματική εικόνα ως καλοί μαθητές της σχολής που υπηρέτησαν, αυτή του Κώστα Σημίτη δηλαδή». Επίσης ενημέρωσε το σώμα ότι η δημοτική αρχή έχει ζητήσει ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών πως θα μπορέσει να συμπεριλάβει και τα υπόλοιπα ποσά και περιμένει απάντηση μέσα στην εβδομάδα.