Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 02:37
Τοπικά

Δήμος Βόλου: Προσλήψεις βρεφοκόμων για παιδικούς σταθμούς – Υλοποίηση δέσμευσης Αχ. Μπέου για κάλυψη αναγκών






Στην πρόσληψη οκτώ Βοηθών Βρεφοκόμων ΔΕ , με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής για το έτος 2018 – 2019» από την υπογραφή της σύμβασης μέχρι τις 31 Αυγούστου 2019 θα προχωρήσει ο ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ με ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο, σε υλοποίηση της δέσμευσης που είχε αναλάβει ο ίδιος ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Επίσης, θα προσληφθούν και 15 γυμναστές για το πρόγραμμα της ΓΓΑ «Άθληση για Όλους»

Για τις προσλήψεις είχε υποβάλει σχετικό αίτημα η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Παιδιού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., επισημαίνοντας πως «κρίνονται απαραίτητες καθώς ο περιορισμένος αριθμός του προσωπικού, σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας και την κείμενη νομοθεσία, έχει σαν αποτέλεσμα πολλά παιδιά να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών. Προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες και αναγνωρίζοντας τα σημαντικά κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι γονείς, κρίνεται απαραίτητη η πρόσληψη οκτώ ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων».

Να αναφερθεί ότι οι προσληφθέντες θα αμείβονται βάσει των τακτικών αποδοχών νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού μέσω ΕΣΠΑ (περιλαμβάνονται βασικός μισθός, δώρα εορτών, γενικά και ειδικά τακτικά επιδόματα), με ποσό ύψους 7.500 ευρώ, ενώ οι εργοδοτικές εισφορές έκτακτου προσωπικού φτάνουν τα 1.880 ευρώ, ενώ σχετικές πιστώσεις θα προβλεφθούν στους αντίστοιχους Κωδικούς δαπανών του προϋπολογισμού έτους 2019 του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ.

Προσλήψεις γυμναστών
Στο μεταξύ, στην έκδοση προκήρυξης για την πρόσληψη έως 15 πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής για την υλοποίηση των προγραμμάτων «Άθληση για Όλους» της Γ.Γ.Α. θα προχωρήσει ο ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Να αναφερθεί ότι οι προσλήψεις αφορούν στη χρονική περίοδο 2018-2019 και θα γίνουν με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου, Ορισμένου Χρόνου έως οκτώ μήνες με ωριαία αποζημίωση.
Για την αξιολόγηση των αιτήσεων των υποψηφίων θα συσταθεί τριμελής επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από τους Χρήστου Γεώργιος ειδικότητας Διοικητικών ΠΕ, με αναπληρωματικό μέλος τον Οικονόμου Δημήτριο ειδικότητας καθηγητών Φυσικής Αγωγής ΠΕ, Ελευθεριάδου Ελισσάβετ ΠΕ1 Διοικητικών, με αναπληρωματικό μέλος τον Μπίρη Πέτρο ειδικότητας Καθηγητών Φυσικής Αγωγής ΠΕ, Βασιλειάδου Ουρανία ειδικότητας καθηγητών Φυσικής Αγωγής ΠΕ με αναπληρωματικό μέλος τον Κουτσουβέλη Παρασκευά ειδικότητας Καθηγητών Φυσικής Αγωγής ΠΕ.

Αίτημα χρηματοδότησης για 12 παιδικούς σταθμούς
Στην υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης στο υπουργείο Εσωτερικών για ένταξη στο «Πρόγραμμα προσαρμογής των ήδη λειτουργούντων παιδικών, βρεφικών,
βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης σύμφωνα με το ΠΔ99/2017 για 12 βρεφονηπιακούς-παιδικούς-βρεφικούς σταθμούς» θα προχωρήσει ο ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ με ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο.

Η επιχορήγηση ζητείται για τους παρακάτω σταθμούς:
Παιδικός Σταθμός Α’ Ν. Ιωνίας «Αριάδνη», Μαιάνδρου με Θέου, Βρεφονηπιακός Σταθμός Β’ Ν. Ιωνίας «Αθηνά», Αγίου Νεκταρίου 7, Βρεφικός Σταθμός Γ’ Ν. Ιωνίας «Ήρα», Μ. Παπαρήγα 32, Παιδικός Σταθμός Δημοτικής Ενότητας Αγριάς «Ωκεανίδες», 12 Αποστόλων, Βρεφονηπιακός Σταθμός «Προκόπειος» Δημοτικής Ενότητας Ν. Αγχιάλου, Εμμανουηλίδου µε Πατριάρχου Ιωακείμ 59, Βρεφονηπιακός Σταθμός «Ορφέας» Μητ. Γρηγορίου µε Γιαννιτσών 2, Παιδικός Σταθμός «Νεφέλη» Γ. Δήμου 127, Βρεφονηπιακός Σταθμός «Ιάσονας», 28ης Οκτωβρίου 269 µε Κίτσου Μακρή, Βρεφονηπιακός Σταθμός «Αίολος», Μεταµορφώσεως 197, Παιδικός Σταθμός «Αφροδίτη», Ρέας 10, Βρεφονηπιακός Σταθμός «Αλκυόνη», Ηρώων Πολυτεχνείου 42, Βρεφονηπιακός Σταθμός «Αρίων», Ορφανοτροφείου 6.

Να αναφερθεί ότι σε όλους τους Δήμους της χώρας θα διατεθεί το συνολικό ποσό των 95 εκ. ευρώ. Οι ήδη λειτουργούντες Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα πρέπει εντός συγκεκριμένων χρονικών διαστημάτων που ορίζονται στο ΠΔ, να προσαρμόσουν τις κτιριακές υποδομές τους στις απαιτούμενες προδιαγραφές, με τελευταία προθεσμία πλήρους προσαρμογής τους τα πέντε χρόνια. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης στις καθορισμένες προθεσμίες, η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του σταθμού θα ανακαλείται.