Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 07:14
Τοπικά

Δήμος Βόλου προς Καρεκλίδη: Ε όχι και εσύ τιμητής της ηθικής άλλων!






Με μια σκληρή ανακοίνωση ο Δήμος Βόλου απαντά σε δημοσίευμα της εφημερίδας του Καρεκλίδη, προς τον οποίο υπενθυμίζει ότι πέρασαν οι εποχές που «τρέχαν τα σκυλιά με τα λουκάνικα» και πως δεν μπορεί ο ίδιος που «κοσμεί» τη λίστα των φοροφυγάδων του υπ. Οικονομικών και που έχει δημόσια ομολογήσει τα οικονομικά του αλισβερίσια με εργολάβους δημοσίων έργων και πολιτικούς να γίνεται τιμητής άλλων και μάλιστα αυτών που παλεύουν για τις ανάγκες της οικογένειάς τους.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Μάλλον αποτελεί ματαιότητα η προσπάθεια να εξηγήσει κανείς στην εκδοτική οικογένεια Καρεκλίδη το περιεχόμενο της έννοιας «Ηθος» και τη διαφορά μεταξύ της αγωνίας ενός ανθρώπου να αναζητήσει μια νόμιμη εργασία για να καλύψει τις ανάγκες τόσο του ιδίου, όσο και της οικογένειάς του, και ενός άλλου που χωρίς ίχνος ντροπής επαίρεται ότι είχε  (ή και έχει;) φίλους εργολάβους δημοσίων έργων και πολιτικούς που τον στηρίζουν με επιταγές «ευκολίας» και που συστηματικά φοροδιαφεύγει, «κοσμώντας» τη σχετική λίστα του υπ. Οικονομικών.

Ωστόσο επειδή ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, που σε πείσμα κάθε έννοιας νομιμότητας και λογικής συνεχίζει να λειτουργεί διάφορα Μέσα, συκοφαντώντας και λασπολογώντας αδιακρίτως όσους δεν ανταποκρίνονται στις…επιθυμίες του, ενημερώνουμε όσους ατυχείς αναγνώστες του έχουν απομείνει, ότι οι δίμηνες συμβάσεις απασχόλησης προσωπικού, γίνονται για την κάλυψη αναγκών κάθε Δήμου, και ο Δήμος Βόλου μέσω αυτής της ευκαιρίας έχει δώσει μερικές ανάσες, γιατί περί αυτού πρόκειται, σε εκατοντάδες ανέργων της περιοχής μας.

Για την απασχόλησή τους, δε, προβλέπεται μια σειρά προϋποθέσεων και δικαιολογητικών. Αν λοιπόν ο τιμητής των πάντων (και εκτιμητής άλλων) Ομιλάρχης έχει κάποιο στοιχείο ότι η όποια σύμβαση έγινε παράνομα, ας το αποδείξει με στοιχεία και όχι με το μέτρο της…ηθικής του, που δεν διδάσκεται δα και στις Θεολογικές Σχολές.

Κατανοούμε τον πόνο του για κάθε ευρώ του Δημοτικού Ταμείου, που πηγαίνει αλλού, αλλά διαβεβαιώνουμε τον ίδιο και όλους τους πολίτες, ότι αυτό γίνεται με την τήρηση όλων, μα όλων, των νόμιμων διαδικασιών, με πλήρη διαφάνεια και σίγουρα όχι με τις μεθοδεύσεις άλλων σκοτινών εποχών, που τρέχαν τα σκυλιά με τα λουκάνικα.