Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 14:10
Τοπικά

Δήμος Βόλου: «Παγωμένα» τα τέλη, ίσως έλθει και μείωση






Μόνο τρεις εκπρόσωποι φορέων παραβρέθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης με θέμα συζήτησης το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του Δήμου Βόλου. Τη δυσφορία του εξέφρασε ο ασκών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου και τόνισε ότι δεν θα έπρεπε να αδιαφορούν για τα θέματα της πόλης και να κινούνται με βάση κομματικές αγκυλώσεις.

Στην εισήγησή του υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή δίνει βαρύτητα στην καθημερινότητα των πολιτών και την υποστήριξη των κοινωνικών δομών ενώ και τόνισε ότι για του χρόνου δεν θα υπάρξει αύξηση στα δημοτικά τέλη, πιθανώς μάλιστα να έλθει πρόταση για μείωση. Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός του 2017 ανέρχεται στα 92, 7 εκ. ευρώ  και τα ταμιακά διαθέσιμα αυξήθηκαν σε σχέση με πέρυσι ( ήταν 7,5 εκ. ) και φέτος 13,2 εκ., σε συνδυασμό με τα 2,5 εκ. από το Υπουργείο.

Το τεχνικό πρόγραμμα ανέρχεται στα  44,9 εκ. ευρώ  έναντι 33 εκ. το 2016  και τα χρήματα προέρχονται από το ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα leader το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και φέτος θα δοθεί βαρύτητα στην βελτίωση -συντήρηση σχολείων, αξιοποίηση δημοτικών υποδομών κ.ά. Ευέλικτο χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο αντιδήμαρχος ΟΙκονομικών Δημ. Πέγιος και ανέφερε ότι τα έσοδα  είναι  αυξημένα  κατά 4%   από αυτά που είχαν προϋπολογιστεί κι επανέλαβε ότι  πρόβλημα αποτελούν  ανείσπρακτα βεβαιωθέντα.
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θαν. Σταυρίδης τόνισε ότι δίνονται  1,5 ευρώ για τα σχολεία και ότι αυτό είναι μια  σημαντική πρωτοβουλία να δοθούν τόσα χρήματα για 187 σχολικά συγκροτήματα.

diavoyleysi1-2

Προβλήματα της συνοικίας του Παλιού Λιμεναχείου έθεσε ο πρόεδρος του εξραϊστικού συλλόγου Ζήσης Περσουφλι΄της ενώ ζήτησε να γίνει μία παιδική χαρά στο πάρκο πίσω από την ΑΝΕΒΟ και ζήτησε ο δήμος να ασκήσει πίεση στον ΟΛΒ να εφαρμόσει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Μαγνησίας Ευθ. Τσάμης ζήτησε  να γίνονται οι συναντήσεις για διαβούλευση και  οι φορείς να συνεργάζονται.

Επίσης χαρακτήρισε τεράστιο το θέμα αερορύπανσης, σημειώνοντας πως   εξακολουθεί να υπάρχει το θέμα., με καύση υλικών για θέρμανση κ.ά. και πρότεινε να αναπτυχθεί δίκτυο μετρητών αέριας ρύπανσης.