Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 09:00
Τοπικά

Δήμος Βόλου: Οι δημιουργοί των σκανδάλων ας μην παριστάνουν τους τιμητές – Χαίρονται με όποια δυσκολία υπάρξει για την πόλη






Από το Δήμο Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Για άλλη μια φορά ξεπέρασαν τα όρια της πολιτικής γελοιοποίησης και του αυτοεξευτελισμού οι ποικιλώνυμοι νοσταλγοί των περιόδων όπου ανθούσαν σκάνδαλα τύπου ΕΡΓΗΛ, Μουσείου Πόλης, επισκευής απορριμματοφόρων και τόσα άλλα, που επανειλημμένα προκάλεσαν την παρέμβαση των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, και μόνο πανήγυρη δεν διοργάνωσαν για να γιορτάσουν την “αρπαχτή” της ΕΡΓΗΛ σε βάρος της πόλης και των δημοτών, μέσω της απαράδεκτης συμπεριφοράς της Τράπεζας Πειραιώς. Γιατί είτε θα θεώρησαν, οι φαιδροί, ότι ο εργολάβος κατέσχεσε χρήματα του… Αχιλλέα Μπέου, είτε γιατί ακόμη και τώρα αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν ότι η ζωτικής σημασίας για την πόλη επιχείρηση της ΔΕΥΑΜΒ απειλείται με καταστροφή!

Μάλιστα οι γελοιωδέστεροι εξ αυτών έσπευσαν να παρουσιάσουν, ψευδώς βεβαίως, ότι ανάλογη κατάσχεση έγινε και στην Eurobank, φροντίζοντας μάλιστα να ανεβάσουν και το ύψος του ποσού που δήθεν κατασχέθηκε. Να τους αναγνωρίσουμε, ωστόσο, μια συνέπεια. Μερίμνησαν, είτε σκόπιμα και δολίως, είτε λόγω αφελείας και ανικανότητας, να υπάρχει, και με απόφαση του Αρείου Πάγου (!) η απαράδεκτη αξίωση της ΕΡΓΗΛ σε βάρος της περιουσίας των Βολιωτών, οπότε ίσως τώρα χαίρονται που νομίζουν ότι το έργο τους ολοκληρώνεται κι ο εργολάβος θα ολοκληρώσει τη ληστρική επιδρομή σε βάρος της δημοτικής περιουσίας!
Ο αγώνας που εν ονόματι και για λογαριασμό της πόλης και των πολιτών δίνουμε ως Δημοτική Αρχή, για να διορθώσουμε και να απαλείψουμε βαριές συνέπειες από τα εγκλήματα άλλων, βρίσκεται σε μια από τις πιο κρίσιμες καμπές του. Ας το συνειδητοποιήσουν και ας σοβαρευτούν, αφού λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης ούτε να μας κάνουν να χαμογελάσουμε με τις συμπεριφορές τύπου Καραγκιόζη, όπως αυτές που ακολουθούν, δεν μπορούν.
Εμείς θα πράξουμε στο ακέραιο το καθήκον που μας ανέθεσαν οι πολίτες, να έρθει επιτέλους το φως σε αυτή την “σκοτινή” επί πολλά χρόνια πόλη! Οπου οι πιο πολύτιμοι ανθρώπινοι και υλικοί πόροι σπαταλούνταν για να εκτρέφεται και να συντηρείται το τέρας της διαπλοκής και να ευημερούν εκείνοι που έστησαν σκάνδαλα και μηχανές για να φέρουν όχι μόνο τον Βόλο, αλλά ολόκληρη την πατρίδα μας στην άθλια κατάσταση της χρεοκοπίας.
Ε, αυτοί οι πολιτικοί απατεώνες και τυχοδιώκτες μόνο τους τιμητές δεν μπορούν να παριστάνουν. Ας κρυφτούν στα σκοτινά λαγούμια τους, η πόλη τραβάει μπροστά χωρίς την θλιβερή τους παρουσία. Ας μείνουν με τη χαρά, για όποια δυσκολία θεωρούν ότι μπορεί να ανακόψει το έργο μας υπέρ της πόλης, και ας συνωστίζονται στις σκάλες των ΜΜΕ των αρχιφεσαδόρων – φοροφυγάδων του Δημοσίου, Καρεκλίδη και Δανού για λίγη δημοσιότητα, που εν τέλει και λόγω της ανύπαρκτης αξιοπιστίας τους καταλήγει σε δυσφήμιση.
ΥΓ. Με ικανοποίηση είδαμε και την ολική επαναφορά του κ. Μαργαρίτη Πατσιαντά στο δημόσιο λόγο. Βεβαίως τα όσα μετέφερε ως πληροφορίες, και άσχετα και ανυπόστατα ήταν, κάτι που δεν εκπλήσσει για τον συνταξιούχο πολιτικό. Ιδιος ήταν πάντα. Η ικανοποίηση πηγάζει από το ότι μέσα σε υψηλές θερμοκρασίες η παρουσία του είναι ευεργετική…”