Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 14:59
Τοπικά

Δήμος Βόλου: Μέτρα προστασίας από την παγωνιά για άστεγους – Σημεία παροχής αλατιού






 

Εν όψει των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ιδιαίτερα του ψύχους που αναμένεται να πλήξει και την πόλη του Βόλου, το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, 06-07-08/01/2017, η αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου, προχωρεί στη λήψη επιπλέον μέτρων προστασίας των συμπολιτών, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν και συγκεκριμένα:

–  Στη Νέα Ιωνία, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα θα παραμείνει ανοιχτό το ΚΑΠΗ στην οδό Μυτιλήνης (Βασδέκειο)

–  Στο Βόλο θα λειτουργήσει όλο το 24ωρο, το Κοινωνικό Κέντρο Αγ. Αναργύρων, Κατσαντώνη με Μπότσαρη (είσοδος από Κατσαντώνη), όπου μπορούν, αν το επιθυμούν, βραδινές και νυχτερινές ώρες να φιλοξενηθούν και οι συμπολίτες από τη Νέα Ιωνία.

Έχει ληφθεί μέριμνα και στο Κέντρο Αγίων Αναργύρων υπάρχουν ήδη τοποθετημένα κρεβάτια, κουβέρτες, ενώ έχει διασφαλιστεί και η πλήρης σίτιση όσων θα προσφύγουν εκεί για να προστατευτούν.

Για περιπτώσεις μεμονωμένων περιπτώσεων ή ατόμων που χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, κ. Τάσο Μπατζιάκα, στο τηλέφωνο 6986000307.

Τέλος σημειώνεται ότι για τους δικαιούχους σίτισης (άπορους κλπ) σήμερα από την αρμόδια δημοτική υπηρεσία διανέμεται φαγητό για δύο ημέρες

 

Σημεία παροχής αλατιού

Σε περίπτωση χιονόπτωσης και εφ’ όσον κριθεί αναγκαίο οι δημότες μπορούν να προμηθεύονται ποσότητες αλατιού από τα εξής σημεία

 

–         Δημαρχείο Πορταριάς

–         Κοινοτικό κτήριο Μακρινίτσας

–         Κοινοτικό κτήριο Κατηχωρίου

–         Κοινοτικό κτήριο Άλλης Μεριάς

–         Κοινοτικό κτήριο Αγ. Ονουφρίου

–         Δημαρχείο Ιωλκού

–         Δημαρχείο Αρτέμιδας

–         Κοινοτικό κτήριο Δράκειας

–         Κοινοτικό κτήριο Αγ. Βλασίου

–         Κοινοτικό κτήριο Αγ. Λαυρεντίου

–         Δημαρχείο Αισωνίας

–         Κοινοτικό κτήριο Σέσκλου

–         Δημαρχείο Βόλου

–         Δημαρχείο Νέας Ιωνίας

–         Δημαρχείο Αγριάς

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, λόγω της κακοκαιρίας, οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στον αντιδήμαρχο Δημοτικών Ενοτήτων, κ. Απ. Μαλαματίνη, τηλ. 6943069004