Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 23:28
Τοπικά

Δήμος Βόλου: ΕΔΕ σε βάρος δύο υπαλλήλων για έλλειμμα 150.000€






Άμεση και αποφασιστική η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής Βόλου από τις πρώτες, ακόμα, ενδείξεις περί αρρυθμιών και παρατυπιών στην οικονομική υπηρεσία (ταμείο) του Δήμου, που φαίνεται πως οδηγούν σε ένα έλλειμμα που υπολογίζεται σε 150.000 ευρώ. Σύμφωνα, πάντα με τις ίδιες ενδείξεις στην υπόθεση εμπλέκονται δύο υπάλληλοι, εναντίον των οποίων διατάχθηκε ΕΔΕ και ήδη μετακινήθηκαν σε άλλες θέσεις, μέχρι ότου ξεκαθαρίσει πλήρως η υπόθεση.

Τις σχετικές διαδικασίες κίνησε εκτελών χρέη Δημάρχου, κ. Θάνος Θεοδώρου, που όπως ενημέρωσε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο, και μέσω αυτού τους πολίτες, πέραν της ΕΔΕ και των μετακινήσεων, έχει ήδη ζητήσει πλήρη έλεγχο από ορκωτούς λογιστές.. Όπως τόνισε όταν θα έχει στα χέρια του το πόρισμα της ΕΔΕ και αυτό των ορκωτών λογιστών θα τα καταθέσει στον εισαγγελέα και θα ενημερώσει αναλυτικότερα και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα ο κ. Θεοδώρου ανέφερε: «Υπήρχαν κάποιες κινήσεις που προξένησαν την περιέργεια στον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γ. Πέγιο και στην διευθύντρια της ίδιας υπηρεσίας την κ. Παπαδανιήλ.  Ενημερώθηκα γραπτώς και αμέσως έδωσα εντολή να γίνει αιφνιδιαστικός έλεγχος και ήμουν και εγώ παρών.  Υπάρχουν ενδείξεις για έλλειμμα και γι αυτό έδωσα εντολή να γίνουν οι νόμιμες διαδικασίες. Γίνονται οι μετακινήσεις εμπλεκόμενων υπαλλήλων, στη συνέχεια έδωσα εντολή για ΕΔΕ. Παρασκευή έστειλα επιστολή στους ορκωτούς λογιστές να κάνουν έλεγχο στο ταμείο και να παραδώσουν το πόρισμά τους. Μέχρι να έχω επίσημα αποτελέσματα από την ΕΔΕ  και το πόρισμα των ορκωτών λογιστών δεν μπορώ να πω περισσότερα. Όταν έλθουν στα χέρια μου θα ειδοποιηθεί και ο εισαγγελέας και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στις τοποθετήσεις τους οι αντιπολιτεύσεις επισήμαναν ότι οι χειρισμοί αυτών των θεμάτων απαιτούν προσοχή για να μην σπιλωθούν υπολήψεις και υπαλλήλων που δεν εμπλέκονται στο θέμα και ανέφεραν ότι θα τοποθετηθούν όταν πλέον γίνει επίσημη ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο.