Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 17:01
Τοπικά

Δήμος Βόλου: Για στήριξη Συλλόγων και Ιδρυμάτων τα έσοδα από τις γιορτινές εκδηλώσεις






Κουμπαρά για συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση πέντε Ιδρυμάτων και Συλλόγων του Βόλου, βάζει ο δήμος Βόλου στις 120 και πλέον εκδηλώσεις που προγραμματίζει ενόψει των Χριστουγέννων. Να προσέλθουν και να αγκαλιάσουν τις εκδηλώσεις κάλεσε τους Βολιώτες ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ενώ ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Γ. Βλιώρας ανέφερε ότι το θέμα της κοινωνικής αλληλεγγύης είναι βασικό σε μια πολιτισμένη κοινωνία.

Τα σωματεία που θα μοιραστούν τα χρήματα είναι η ΕΛΕΠΑΠ, η ΠΙΣΤΗ, η Κουζίνα Αλληλεγγύης και το Ορφανοτροφείο Βόλου.
Ο κ. Βλιώρας εξήγησε ότι όλες οι δράσεις που οργανώνονται, είναι δωρεάν για τους πολίτες. Εισιτήριο υπάρχει μόνο στις θεατρικές παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ στο πλαίσιο σύμβασης με το υπουργείο Πολιτισμού και τα χρήματα αυτά δεν θα δοθούν στα φιλανθρωπικά σωματεία. “Στις υπόλοιπες δράσεις θα υπάρχει κουμπαράς στην είσοδο του χώρου υπό επιστασία, τα χρήματα θα καταμετρώνται κάθε βράδυ και αφού τελειώσουν όλες οι εκδηλώσεις θα μοιραστούν στα πέντε σωματεία”, εξήγησε ο κ. Βλιώρας. Εκτίμησε δε ότι το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα είναι σημαντικό.
Την ικανοποίησή της για την αναγνώριση του έργου της “Κουζίνας Αλληλεγγύης” εξέφρασε η Αγγελική Ιωαννίτη ενώ η Πέπη Παπανδρέου πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ στη Μαγνησία τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη στήριξης του έργου της όλο το χρόνο ώστε τα προγράμμά της να λειτουργούν απρόσκοπτα. Επιπλέον ανέφερε ότι το μπαζάρ της ΕΛΕΠΑΠ διοργανώνεται στις 4 Δεκεμβρίου στο χώρο της Εξωραϊστικής, από τις 10:30 π.μ. έως τις 7:00μ.μ.

Για το σημαντικό έργο στήριξης στα παιδιά με καρκίνο, μίλησε η Ελένη Ζαχαριάδου εκ μέρους του Συλλόγου “Η Πίστη”, επισημαίνοντας πόσο βασικός είναι ο ρόλος της συνεργασίας μεταξύ των φορέων. Συγκινημένη η Τόνια Γιαννουσά, μέλος του Δ.Σ. του Ορφανοτροφείου Βόλου, τόνισε ότι τα παιδιά χρειάζονται τη στήριξη όλων και ευχήθηκε καλές γιορτές σε όλους. Τέλος η Τζένη Φώτου-Καμμένου εκ μέρους της “Φλόγας” αφού ευχαρίστησε το δήμο Βόλου για την πρωτοβουλία, ανέφερε ότι το μπαζάρ θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου στο κτίριο του πρώην ΠΙΚΠΑ.