Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 08:15
Τοπικά

Δήμος Βόλου: Απόλυτη η ίση μεταχείριση προς όλες τις ομάδες – Όποιος θέλει αθλητικές εγκαταστάσεις θα τις πληρώνει






Από το Δήμο Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σχετικά με τους ισχυρισμούς και τις αιτιάσεις που διατυπώθηκαν σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου του δικηγόρου, κ. Νικ. Παπαπέτρου, αναφορικά με την πολιτική της Δημοτικής Αρχής του Βόλου στα θέματα του αθλητισμού, οφείλουμε να σημειώσουμε τα εξής:

Κατά πρώτον εκφράζουμε την απορία μας πως ένας νομικός, όπως αυτός, κάνει χρήση μιας πληροφορίας (κάτι μου είπαν, κάτι άκουσα κλπ) για δήθεν μεροληπτική μεταχείριση υπέρ της νέας ομάδας «Βόλος» ΝΠΣ, χωρίς να τη διασταυρώσει και επ’ αυτής δομεί μια ολοκληρωτικά, από την αρχή έως το τέλος, άδικη κριτική σε βάρος μας, που καταλήγει σε βάναυση διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Και μια δεύτερη απορία είναι για το υπό ποία ιδιότητα, δηλαδή του νομικού συμβούλου, του ποδοσφαιρικού παράγοντα ή του απλού φιλάθλου – πολίτη συνεντευξιάζεται για θέματα που προφανώς δεν κατέχει και μάλιστα, για λόγους προφανούς σκοπιμότητας, και επιτρέπει να χρησιμοποιείται από τα πια παρακμιακά τοπικά ΜΜΕ.

Του υπενθυμίζουμε ότι τόσο προεκλογικά, όσο και με την ανάληψη άσκησης των καθηκόντων μας, ο Δήμαρχος μας, Αχιλλέας Μπέος, είχε ξεκαθαρίσει κατηγορηματικά ότι από τα ταμεία του Δήμου δεν πρόκειται να δοθεί προς ενίσχυση του Ολυμπιακού ή της Νίκης ούτε ένα ευρώ, κάτι που οφείλουν να κάνουν οι παράγοντες τους, θέση που τηρήθηκε και τηρείται ευλαβικά. Αντίθετα είχε αναληφθεί η δέσμευση της ενίσχυσης των ερασιτεχνικών σωματείων και της ενίσχυσης και βελτίωσης των αθλητικών υποδομών, προς όφελος της νεολαίας και του συνόλου των πολιτών, που επίσης τηρείται με την ίδια ευλάβεια.

Σε ό,τι συγκεκριμένα αφορά τη νέα ποδοσφαιρική ομάδα, που μια ομάδα επιχειρηματιών – επενδυτών ήρθε να ιδρύσει στην πόλη μας, επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά, το ίδιο κατηγορηματικά ότι ουδενός προνομίου απολαμβάνει. Είναι μια ομάδα που λειτουργεί νόμιμα, οι παράγοντες τη οποίας ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διατάξεις ζήτησαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ τη χρήση συγκεκριμένων εγκαταστάσεων έναντι του αναλογούντος χρηματικού τιμήματος. Και φυσικά στο πλαίσιο της νομιμότητας τους δόθηκε, όπως θα συμβεί με όποιον άλλο ενδιαφερόμενο ακολουθήσει τη σχετική διαδικασία.

Και για να κατασιγάσουμε την ανησυχία του κ. Παπαπέτρου, και όσων ειλικρινώς συμπάσχουν μαζί του, για την προστασία της δημοτικής περιουσίας, θα του αφήσουμε την ευκαιρία να μας διαψεύσει, αν το μπορεί, αποκαλύπτοντας πότε για τελευταία φορά ο σύλλογος που εκπροσωπεί και που επί σειρά ετών κάνει χρήση δημοτικών εγκαταστάσεων έδωσε έστω και ένα ευρώ για το λόγο αυτό στα δημοτικά ταμεία. Εμείς λέμε ΠΟΤΕ!

Το έχουμε πει και θα το επαναλαμβάνουμε συνεχώς: Το τσάμπα πέθανε, κανείς δεν μπορεί να εκμεταλλεύεται χωρίς αντάλλαγμα τη δημοτική περιουσία, την περιουσία του κάθε Βολιώτη και της κάθε Βολιώτισσας. Όλες οι χρήσεις παραχωρούνται έναντι τιμήματος που χρησιμοποιείται για τη συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμισή τους προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας. Θα συνιστούσαμε συνεπώς στον κ. Παπαπέτρου να είναι λιγότερο λαλίστατος, και μάλιστα για ζητήματα που αγνοεί όπως ο χώρος του ποδοσφαίρου, όπου εμφανίστηκε ως αλεξιπτωτιστής, και να περιοριστεί στις μακροσκελείς του, και ενδιαφέρουσες, αγορεύσεις στο χώρο που ξέρει να υπηρετεί, τη Δικαιοσύνη

Ο Δήμος Βόλου γύρισε σελίδα, σε όλα τα επίπεδα, και η Δημοτική μας Αρχή δεν θα επιτρέψει να γυρίσουμε στις… σκοτινές εποχές όπου τον είχε καταδικάσει στην ανυπαρξία και το τέλμα ο καλός του φίλος και συνεργάτης. Γι αυτό το λόγο εργαζόμαστε νυχθημερόν και είμαστε βέβαιοι ότι το αποτέλεσμα θα συνεχίσει να δικαιώνει τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν και συνεχίζουν να το κάνουν.