Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 17:05
Τοπικά

Δήμος Βόλου: Αν και ευθύνη άλλων, εμείς θα δώσουμε λύση – Τα προβλήματα ΑμΕΑ σε πρόσφατη συναυλία






Αποστομωτική απάντηση στις ψευδείς κατηγορίες, που είτε σκόπιμα, είτε από άγνοια, επιχειρείται να αποδοθούν στον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ σχετικά με την δυσκολία προσέγγισης ΑμΕΑ στη συναυλία των Μαχαιρίτσα – Κότσιρα, στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου, δίνει ο δημοτικός οργανισμός, δια του προέδρου του, Γιώργου Βλιώρα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ο Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου έχει επιδείξει εμπράκτως ευαισθησία στις ανάγκες των ατόμων με κινητικά προβλήματα.  Οι περισσότερες δομές στις οποίες διοργανώνονται εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, οι περισσότεροι παιδικοί σταθμοί, μουσεία και βιβλιοθήκες που εποπτεύουμε  πληρούν τις προϋποθέσεις προσβασιμότητας των ατόμων αυτών στο πλαίσιο της προσπάθειας καταπολέμησης του αποκλεισμού και των διακρίσεων. Ο   Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. υπήρξε βασικός εταίρος προγραμμάτων όπως τα ΤΟΠΣΑ & ΤΟΠΕΚΟ που υλοποιήθηκαν με επιτυχία συμβάλλοντας στη δικτύωση και εκπαίδευση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Αποτελεί πάγια τακτική η χορήγηση μεγάλων εκπτώσεων στα άτομα που ανήκουν στις ομάδες αυτές στα προγράμματα που διοργανώνουμε.

Υποδείξεις και παράπονα που εκφράζονται είναι χρήσιμα και αξιοποιούνται ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς τις προσφερόμενες υπηρεσίες στους πολίτες. Συγκεκριμένα στη συναυλία Μαχαιρίτσα – Κότσιρα που φιλοξενήθηκε στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου στις 10/6/2016, άτομα με κινητικά προβλήματα αντιμετώπισαν δυσκολία πρόσβασης. Οφείλουμε ωστόσο, επειδή γίνεται και πάλι η μόνιμη βρώμικη και αήθης προσπάθεια των γνωστών δημοσιογραφικών σκουπιδιών να αποδοθούν ευθύνες στο  Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και συνολικά στη Δημοτική Αρχή, να τονίσουμε ότι ο οργανισμός μας εκμίσθωσε το χώρο του θεάτρου και η διοργάνωση της συναυλίας ήταν ευθύνη των εκμισθωτών χωρίς καμία απολύτως συμμετοχή δική μας. Παρόλα αυτά λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη το συγκεκριμένο περιστατικό και δεσμευόμαστε να αντιμετωπίσουμε παρόμοια περιστατικά δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις»