Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 13:27
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γυμνάσιο με εξετάσεις μόνο σε 4 μαθήματα






Μόνο σε τέσσερα μαθήματα αντί για όλα τα διδασκόμενα θα εξετάζονται στο εξής στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις οι μαθητές των γυμνασίων. Όπως έγινε γνωστό επισήμως σήμερα από το υπουργείο Παιδείας τα μαθήματα που θα εξετάζονται γραπτά θα είναι η Νεοελληνική Γλώσσα (μαζί με τη Λογοτεχνία), τα μαθηματικά, η Φυσική και η Ιστορία.

Με αυτή την επιλογή δεν θα εξετάζονται στο εξής γραπτά οι μαθητές στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, η διδασκαλία των οποίων στο γυμνάσιο είχε προκαλέσει έντονες συζητήσεις με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη να δηλώνει ότι είναι «παρά φύσιν η διδασκαλία των αρχαίων στο Γυμνάσιο». Εκτός των γραπτώς εξεταζομένων μαθημάτων μένουν και τα θρησκευτικά που έχουν μπει στο στόχαστρο του υπουργού, αλλά και μαθήματα όπως η χημεία ή η βιολογία. Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών είχαν προκαλέσει τις εντονότατες αντιδράσεις των φιλολόγων.

Για τα γυμνάσια διαμορφώνεται νέο σχολικό «τοπίο»  από εφέτος με τετράμηνα αντί για τα κλασσικά τρίμηνα, επέκταση έως τις 31 Μαίου του σχολικού έτους  και μείωση των εξεταζομένων μαθημάτων στο τέλος της χρονιάς.