Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 07:13
ΒόλοςΤοπικά

Γραφειοκρατικό…κενό, οι ζωές των καρκινοπαθών! – Ένας ιατρός για 435 ασθενείς στο Ογκολογικό του Νοσοκομείου Βόλου…






Με έναν ογκολόγο γιατρό έμεινε και πάλι από σήμερα το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου, μετά και την λήξη της σύμβασης του δεύτερου επικουρικού γιατρού.

Από την πλευρά του, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός σε σημερινές του ραδιοφωνικές δηλώσεις εμφανίστηκε καθησυχαστικός, μιλώντας για…γραφειοκρατικό κενό (!) και ζήτησε πίστωση χρόνου 15 ημερών από τους ασθενείς, έως ότου τοποθετηθεί η δεύτερη επικουρική ιατρός. Μάλιστα, στις δηλώσεις του υπονόησε ότι οι όποιες γκρίνιες εκφράζονται γίνονται για…προεκλογικούς λόγους.

«Οι μικρογκρίνιες γίνονται για να γίνονται και είναι άλλοι λόγοι για τις οποίες γίνονται καθώς έχουμε και πολλές εκλογές μπροστά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ζητώ συγνώμη από τους ασθενείς γι’ αυτές τις 15 ημέρες, αλλά η γραφειοκρατία είναι πάνω από μας. Παρακάλεσα τον επικουρικό να μείνει παραπίσω, αλλά αυτό δεν γίνεται. Αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω από την μεριά μου είναι ότι 15 Φεβρουαρίου θα έχουμε την δεύτερη γιατρό και μέσα στον Μάρτη θα έχουμε και τρίτο ιατρό. Σε δύο μήνες, το ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου θα είναι πρότυπο πανελλαδικά, αφού θα λειτουργεί με 2 επικουρικούς και έναν μόνιμο ιατρό, για τουλάχιστον τα επόμενα τρία χρόνια. Απλά, πρέπει να περάσουμε το μεταβατικό στάδιο των 10 ημερών ώστε να τοποθετηθεί σε λίγες ημέρες και ο δεύτερος γιατρός».

Η αντίδραση του κ. Γιώργου Ρήγα

Άμεση ήταν η αντίδραση του ογκολόγου κ. Γεώργιου Ρήγα, που από σήμερα μένει και πάλι μόνος του στο τμήμα, ο οποίος με δηλώσεις του μιλά για ένα τμήμα που από σήμερα θα υπολειτουργεί και πάλι. «Δεν ακυρώνω τις προσπάθειες του κ. Δραμητινού, είμαι δίπλα του, αλλά να μην υπόσχεται πράγματα που δεν μπορεί να ελέγξει. Στις 13 Δεκεμβρίου του 2018, παρουσία της Προέδρου του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας ο κος Διοικητής είχε δηλώσει δημόσια ότι δεν θα αφήσει ούτε μία ημέρα το Ογκολογικό Τμήμα χωρίς δεύτερο ιατρό. Για εκείνη την δήλωσή του τότε, έχει να κάνει κάποια διορθωτική δήλωση; Εγώ ξέρω ότι έμεινα πάλι μόνος μου, ενώ θα μπορούσε να είχαν υπάρξει ενέργειες έγκαιρα να μην είχε δημιουργηθεί και πάλι το πρόβλημα. Ο κ. Δραμητινός έχει πέσει πολλές φορές έξω, εύχομαι αυτή την φορά, να μην συμβεί αυτό».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Δραμητινός είχε υποσχεθεί στον δεύτερο επικουρικό που έληξε η σύμβασή του να βρει κονδύλι από την ΥΠΕ, ώστε να μην φύγει, γεγονός που δεν κατέστη δυνατό, όπως και αδύνατο είναι να εργάζεται αμισθί ο γιατρός έως ότου υπάρξει η τοποθέτηση του δεύτερου, επικουρικού ιατρού.
Να σημειωθεί ότι το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου εξυπηρετεί συνολικά 435 καρκινοπαθείς, ενώ μόνο για σήμερα τα προγραμματισμένα ραντεβού για θεραπείες που μόνος του καλείται να εξυπηρετήσει ο κ. Ρήγας είναι 34…