Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 04:26
Τοπικά

Γνωριμία – κίνδυνος μέσω Facebook για ανήλικη στον Βόλο – Εισαγγελική παρέμβαση






Με τον χειρότερο τρόπο πλήρωσε τις συνομιλίες με άγνωστο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μία 17χρονη κοπέλα. Η ανήλικη καταρρακώθηκε, σωματικά και ψυχολογικά. Αρχές Μαρτίου βρέθηκε σε νοσοκομείο να νοσηλεύεται μετά από απόπειρα αυτοκτονίας. Η Εισαγγελία Βόλου ερευνά τώρα μετά από καταγγελία που έγινε, εάν ένας 30χρονος Αλμυριώτης συμμετείχε στην απόπειρα αυτοκτονίας με κάποιο τρόπο, και αν προέβη σε απόπειρα βιασμού.

Η Ελληνική Αστυνομία παρέχει με κάθε ευκαιρία συμβουλές για την προφύλαξη των παιδιών από το διαδίκτυο.

Οι συνομιλίες με ξένα άτομα κρύβουν παγίδες και σημαντικούς κινδύνους. Άγνωστο πώς ακριβώς, φαίνεται ότι η ανήλικη, σύμφωνα με καταγγελία που έχει γίνει, εγκλωβίστηκε σε μία τέτοια παγίδα και απάντησε σε μηνύματα δίχως να γνωρίζει.

Συνομιλούσε με μηνύματα με κάτοικο Αλμυρού, ο οποίος όμως ήταν ενήλικας και γνώριζε ότι η 17χρονη ήταν άπειρη και δεν γνώριζε τους κινδύνους σε τέτοιες καταστάσεις, και ο ενήλικας το εκμεταλλεύτηκε αυτό, καταρρακώνοντας έναν ευαίσθητο ψυχικό κόσμο, θρυμματίζοντάς τον.

Όλα συνέβαιναν, σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε, ενώ η οικογένεια της ανήλικης δεν γνώριζε το παραμικρό. Όλα άρχισαν να ξετυλίγονται όταν η ανήλικη κατανάλωσε μεγάλο αριθμό χαπιών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η υγεία της.

Σοκ προκλήθηκε στο οικογενειακό της περιβάλλον όταν άρχισε να ενημερώνεται τους λόγους για την απόπειρα αυτοκτονίας.

Η κοπέλα ήταν τυχερή και σώθηκε. Μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο και μετά τη θεραπευτική αγωγή επανήλθε. Ο ψυχικός της κόσμος όμως είναι καταρρακωμένος.

Έλυσε λοιπόν τη σιωπή της και μίλησε στη μητέρα της, η οποία κατέφυγε στη Δικαιοσύνη και κατήγγειλε το περιστατικό.

Η Εισαγγελία Βόλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και ερευνά τώρα εάν ο 30χρονος συμμετείχε με κάποιο τρόπο στην απόπειρα αυτοκτονίας. Άραγε, αποπειράθηκε να βιάσει την ανήλικη;

Η ανήλικη αντιστάθηκε σε προτροπές για σεξουαλικές πράξεις όταν τελικά η συνομιλία σταμάτησε μέσω του FB και ο επιτήδειος κατάφερε να την πείσει να τον συναντήσει.

Η ανήλικη αποχώρησε κακήν κακώς από τον τόπο συνάντησης και διέκοψε κάθε επαφή. Στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού έχει ανατεθεί τώρα η λήψη καταθέσεων και η διαλεύκανση όλων των πτυχών της περίεργης απόπειρας αυτοκτονίας.