Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 03:08
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιούχαραν τον Κατρούγκαλο και διέκοψαν την ομιλία του σε συνέδριο του ΙΚΑ (vid)






Μία δυσάρεστη έκπληξη επεφύλασσαν διαδηλωτές στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλου κατά τη διάρκεια συνεδρίου του ΙΚΑ.

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η ομιλία του κυρίου Κατρούγκλαου διαδηλωτές έκαναν την εμφάνισή τους και αφού τον διέκοψαν, στη συνέχεια τον γιούχαραν, ενώ σήκωσαν πλακάτ που έγραφαν «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ».

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους συνταξιούχους του Τετάρτη

 

Οργή έχει προκληθεί στους συνταξιούχους, μετά τις νέες περικοπές που ισχύουν από σήμερα στις επικουρικές συντάξεις εξαιτίας των αναδρομικών περικοπών που ισχύουν από τον Ιούνιο.

Αύριο (3/11) στις 10 το πρωί οι συνταξιούχοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοτζιά για να επιστρέψουν, όπως αναφέρουν, τις επιστολές του υπουργού Εργασίας, στον αποστολέα τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης ΕΤΕΑ (ΠΟΣΕΑ-ΕΤΕΑ), στη σχετική της ανακοίνωση, καλεί όλους και όλες σε μαζική αγωνιστική κινητοποίηση την Πέμπτη 3 Νοέμβρη, στις 10 πμ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (στο Δημαρχείο Αθήνας), «όπου μαζί με όλες τις Συνταξιουχικές Οργανώσεις Αττικής θα επιστρέψουμε σαν απαράδεκτη και προκλητική την επιστολή Κατρούγκαλου, που παραχαράζει την ωμή πραγματικότητα την οποία ζούμε και βιώνουμε σήμερα όλοι οι συνταξιούχοι».

«Η αλήθεια δεν κρύβεται πίσω από επικοινωνιακά τερτίπια και επιστολές. Τα μέτρα της κυβέρνησης κινούνται στην ίδια λογική με αυτή των προκατόχων της και θα έχουν τα ίδια αποτελέσματα και πάλι νέες μειώσεις στις συντάξεις μας», τονίζει και προσθέτει απευθυνόμενη προς τους συνταξιούχους: «Σας καλούμε όλους σε μαζική αντίδραση και αντίσταση, για την αποτροπή και ανατροπή αυτών των πολιτικών που δεν αφήνουν τίποτε όρθιο, καθώς και ολόκληρου του μνημονιακού μπλοκ που τις εφαρμόζει ή τις στηρίζει».

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Εργασίας έχει αποστείλει ενημερωτικά σημειώματα, με την υπογραφή Κατρούγκαλου προς τους 240.000 συνταξιούχους που υπέστησαν περικοπές στις επικουρικές τους.

Σκοπός των συγκεκριμένων επιστολών ήταν να περιοριστεί η κοινωνική αγανάκτηση των συνταξιούχων, οι οποίοι δεν είχαν ενημερωθεί για το πως προέκυψαν οι μειώσεις μέσω του επαναυπολογισμού των επικουρικών τους.

Πηγή: iefimerida.gr