Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024 16:52
Τοπικά

Γιορτινό τραπέζι σε άπορους συμπολίτες προσέφερε η Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου






Γιορτινό τραπέζι σε άπορους συμπολίτες προσέφερε σήμερα το μεσημέρι η Κουζίνα Αλληλεγγύης. Παρά το τσουχτερό κρύο δεν ήταν λίγοι οι άνθρωποι που πήραν μια μερίδα φαγητό και ένα φρούτο για την καλή χρονιά.

Στην προετοιμασία του τραπεζιού βοήθησαν και εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.Το τραπέζι περιελάμβανε φαγητό, φρούτα γλυκά και Πρωτοχρονιάτικη πίτα, δήλωσε η κ. Ιωαννίτη, που συμπλήρωσε ότι όλη τη χρονιά βοήθησε πολύ ο κόσμος και εξυπηρετήθηκε ο κόσμος που έχει ανάγκη.Σύμφωνα με την υπέυθυνη της Κουζίνας Αλληλεγγύης Αγγελική Ιωαννίτη σε καθημερινή βάση ετοιμάζονται 150 μερίδες φαγητού, 86 πρωινά, ενώ σε 38 οικογένειες δίνεται πακέτο τροφίμων μια φορά την εβδομάδα για να μπορέσουν να μαγειρέψουν. Επίσης δύο φορές την εβδομάδα δίνονται από 40 μερίδες φαγητού στο ΚΑΠΗ και σε μια πλατεία της Ν. Ιωνίας.
Η Γεωργία Αλεξίου, εθελόντρια της Κουζίνας Αλληλεγγύης τόνισε ότι σήμερα προσφέρθηκε φαγητό σε όσους έχουν ανάγκη και σε όσους θέλουν, για να έχει ο κόσμος μια νότα αισιοδοξίας και χαράς.Σύμφωνα με την κ. Αλεξίου, οι πρωτοβουλίες αυτές, σε μια εποχή που αυξάνονται οι ανάγκες είναι εξαιρετικά σημαντικές, διότι κάθε χρόνο τα πράγματα αντί να είναι καλύτερα είναι χειρότερα.
Η κ. Ιωαννίτη δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια να φτιαχτεί το κτίριο του πολυχώρου αλληλεγγύης, την επόμενη διετία, που θα διαθέτει και άλλες δομές για την ευπρέπεια του ανθρώπου.
Όπως είπε εκεί ο άνθρωπος θα μπορεί να κάνει μπάνιο, να κουρευτεί και να ντυθεί, για να μπορέσει να βγει και να ζητήσει δουλειά «διότι είναι πολύ δύσκολα όπως είναι οι άνθρωποι σήμερα. Είναι καλό να μοιραζόμαστε τα δύσκολα και τα εύκολα», σημείωσε η κ. Ιωαννίτη.