Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 15:31
Τοπικά

Για πρακτικές της Χούντας καταγγέλλει ο Αχ.Μπέος τον Πουλάκη






Ολομέτωπη επίθεση τόσο με αναφορά του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, την Τετάρτη, όσο και με ανακοίνωση του Δήμου, εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος κατά του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη, στον οποίο απέδωσε μεθοδεύσεις χούντας, φαυλότητα και παλαιοκομματικές, πελατειακές πρακτικές, αναφορικά με μια «γνωμοδότηση» που απέστειλε και με την οποία επιχειρεί να παρέμβει υπέρ των ανεξαρτητοποιηθέντων συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ και κατά της απομάκρυνσής τους από Νομικά Πρόσωπα και Επιτροπές, όπως ο Νόμος προβλέπει.

Με αφορμή την υπόθεση αυτή ο κ Μπέος αποκάλυψε και ένα όργιο πιέσεων και παρεμβάσεων από τον ίδιο γραμματέα, αποτυχημένο πολιτευτή, που «τακτοποιήθηκε» σε αυτή τη θέση, αλλά και δημοτικούς συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ προς τον γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, προκειμένου αυτός να αναγκαστεί και να θέσει σε αργία τον Δήμαρχο Βόλου, με βάση το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες του 2011

 

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Πρώτη φορά αριστερά και πρώτη φορά από τη Χούντα και μετά ένας αποτυχημένος πολιτευτής που βολεύτηκε σε θέση γενικού γραμματέα, σε αποθέωση της πιο φαύλης πρακτικής του πελατειακού συστήματος, «γνωμοδοτεί» και επιχειρεί να παραβιάσει το Νόμο.

Ο Κώστας Πουλάκης, γενικός γραμματέας του υπ. Εσωτερικών, φέρεται να γνωμοδότησε ότι οι «σύντροφοι» στο Δήμο Βόλου, σύμβουλοι που ανεξαρτητοποιήθηκαν υπακούοντας αποκλειστικά και μόνο στα κομματικά κελεύσματα και στα ιδιοτελή τους συμφέροντα, μπορούν να παραμείνουν στις θέσεις τους στα Νομικά Πρόσωπα και στις Επιτροπές του Δήμου, την ώρα που αλλεπάλληλες αποφάσεις, με βάση πάντα τον ισχύοντα Νόμο, επιβάλλουν το αντίθετο.

Καλούμε τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Θεσσαλίας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αντισταθεί στην ωμή και προκλητική αντιδημοκρατική παρέμβαση του Πουλάκη, που ευθέως παραπέμπει σε άλλες μαύρες εποχές και επιχειρεί να καταργήσει την αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Άλλωστε αλίμονο μια απλή γνωμοδότηση, και μάλιστα κατά παραγγελία, να είναι ικανή να αντικαταστήσει το Νόμο και να κουρελιάσει κάθε έννοια Δημοκρατίας και Δικαίου. Δυστυχώς για πολλοστή φορά ο ανεκδιήγητος πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με τα πανελλήνια ρεκόρ «μαυρίσματος» στις εκλογές, αποδεικνύεται τραγικά ανεπαρκής για την ευαίσθητη θέση που, παραδόξως, του εμπιστεύθηκαν.

Πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών οφείλουν άμεσα να τον απομακρύνουν, άλλως θα κριθούν συνυπεύθυνοι για μια μακρά λίστα αντιδημοκρατικών και άθλιων πρακτικών του συγκεκριμένου γραμματέα.