Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 11:44
Τοπικά

Γιαγιά και εγγονός συνελήφθησαν για τη φωτιά στον Αγ. Λαυρέντιο






Σε δύο προσαγωγές για την πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δύσβατη περιοχή στον Αγιο Λαυρέντιο, προκαλώντας κινητοποίηση ισχυρότατων πυροσβεστικών δυνάμεων, προχώρησαν πριν από λίγη ώρα άντρες του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

Εχουν προσαχθεί μία ηλικιωμένη γυναίκα και ο εγγονός της, όταν από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας διαπιστώθηκε ότι από το κτήμα της, στο οποίο άναψε φωτιά για να κάψει αγροτικά υπολείμματα, οι φλόγες με τη βοήθεια του αέρα που έπνεε στην περιοχή, επεκτάθηκαν σε παρακείμενες εκτάσεις, οι οποίες κάηκαν ολοσχερώς.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 12:50 σήμερα σε μια ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή, στη θέση Αγ. Νικόλαος του Αγίου Λαυρεντίου και σε κοντινή απόσταση από το χωριό.

Στις 6:30 το απόγευμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου έδωσε σήμα μερικού ελέγχου της πυρκαγιάς. Οι προσπάθειες για πλήρη κατάσβεση συνεχίζονται ακόμη.

Στο σημείο, από την πρώτη στιγμή, έσπευσαν δέκα πυροσβεστικά οχήματα, βοηθητικά οχήματα της Π.Υ., 40 πυροσβέστες, αλλά και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Η επιχείρηση τελούσε υπό τον διοικητή της Π.Υ. Βόλου, πύραρχο Χαράλαμπο Πόζογλου, ενώ ζητήθηκε συνδρομή και από γειτονικούς νομούς.

Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη να περιορίσουν τις φλόγες, με πρώτιστο μέλημα να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς προς το χωριό.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι καμένη έκταση 15 συνολικά στρεμμάτων, ανάμεσά τους και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, καθώς η φωτιά πρόλαβε να επεκταθεί σε παρακείμενα κτήματα.

πηγη: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ