Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 13:45
LIFE

Γάμος με τζίρο 5 εκατ. ευρώ στη Μύκονο






Στη Μύκονο ετοιμάζονται πυρετωδώς για το event που αναμένεται να ταρακουνήσει το Νησί των Ανέμων, το διήμερο 8 και 9 Ιουλίου: τον γάμο-υπερπαραγωγή του Ελληνοαιγύπτιου μεγιστάνα Καρίμ Ελ Σιάτι με τον «Αγγελο» της Victoria’s Secret Ανα Μπεατρίς Μπάρος.

Το κόστος του γάμου λέγεται ότι θα αγγίξει τα 5 εκατ. ευρώ και θα έχει τα πάντα: καλεσμένους από τον χώρο του διεθνούς jet set, κουμπάρα, όπως φημολογείται, την Αλεσάντρα Αμπρόσιο, δύο τουλάχιστον μυθικά πάρτυ και άρωμα Ελλάδας και Αιγύπτου. Η οικογένεια του γαμπρού, που έχει αναλάβει να οργανώσει τα πάντα στην εντέλεια, δεν φείδεται εξόδων προκειμένου ο γάμος των δύο νέων να αφήσει εποχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 15 -κάποιοι λένε 20- luxury βίλες έχουν κλειστεί για να φιλοξενήσουν τους υψηλούς καλεσμένους των δύο οικογενειών από διάφορα μέρη του κόσμου, ανάμεσά τους και κάποιους Ελληνες με πολύ ηχηρά επίθετα.


Η Ανα Μπεατρίς Μπάρος ετοιμάζεται να ζήσει την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής της στο Νησί των Ανέμων

Τέσσερις απ’ αυτές βρίσκονται στην περιοχή του Ορνού και ανήκουν στην οικογένεια Αγγελόπουλου -πέρυσι είχε μείνει σε μία από αυτές ο Κριστιάνο Ρονάλντο-, η οποία βρίσκεται εκτός ελληνικών συνόρων, ενώ άλλες βρίσκονται στον Πάνορμο, στην Ψαρού και στο Καλό Λιβάδι. Ολες θα διαθέτουν προσωπικό το οποίο θα εξυπηρετεί 24 ώρες το 24ωρο τους υψηλούς καλεσμένους.

Ο νεαρός δισεκατομμυριούχος με τις ελληνικές ρίζες (η μητέρα του Ντόρα Θεοδώρου έλκει την καταγωγή της από την ελληνική παροικία της Αιγύπτου) και η αρραβωνιαστικιά του λατρεύουν το Νησί των Ανέμων και το επισκέπτονται σχεδόν κάθε καλοκαίρι. Η απόφασή τους να επισημοποιήσουν τη σχέση τους στη Μύκονο έγινε γνωστή από πέρυσι, ενώ η ημερομηνία του γάμου διέρρευσε στις αρχές του έτους.

Βόλτα στα σοκάκια της Μυκόνου για τον Καρίμ Ελ Σιάτι, τους φίλους του,
τα αδέλφια Τεό και Σταύρο Νιάρχο και την Τζέσικα Χαρτ.
Η παρέα θα ενωθεί ξανά για τον γάμο του νεαρού δισεκατομμυριούχου


Με αεροπλάνα και θαλαμηγούς

Με το ρολόι να μετράει πλέον αντίστροφα για το μεγάλο διήμερο (απομένουν μόλις τρεις εβδομάδες), οι προετοιμασίες ώστε όλα να είναι έτοιμα για τους καλεσμένους του ζευγαριού προχωρούν με γοργό ρυθμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνο το διήμερο  η Μύκονος με τις ηχηρές αφίξεις μεγιστάνων του πλούτου από διάφορα μέρη του κόσμου για τον μυθικό γάμο του ζευγαριού θα παραπέμπει στη Σαρδηνία και το μαγευτικό Πόρτο Τσέρβο. Ο πατέρας του γαμπρού Χαμίντ Ελ Σιάτι είναι ο ιδιοκτήτης του Travco Group, ενός ταξιδιωτικού κολοσσού με έδρα την Αίγυπτο. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές και τουριστικές εταιρείες της Μέσης Ανατολής, η οποία εξυπηρετεί ενάμισι εκατομμύριο τουρίστες σε ετήσια βάση.
Γνωρίζοντας πολύ καλά το αντικείμενο, ο Αιγύπτιος μεγιστάνας και η σύζυγός του σε συνεννόηση με το ζευγάρι έχουν φροντίσει ώστε η έννοια «πολυτέλεια» να αποκτήσει άλλη διάσταση με τη φιλοξενία που θα προσφέρουν στους υψηλούς τους καλεσμένους. Εκτός από τις βίλες που έχουν κλείσει για καλεσμένους σαν τον Σταύρο Νιάρχο, τη σύντροφό του Τζέσικα Χαρτ, την αδελφή του Ευγενία και τον σύντροφό της Χρήστο Οικονόμου, υπάρχουν και κρατήσεις σε κάποια από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Μυκόνου.

Σύμφωνα με όσα ακούγονται από επιλεκτικές διαρροές (η οικογένεια δεν επιθυμεί να μαθευτεί τίποτε, πρωτίστως για λόγους ασφαλείας των υψηλών καλεσμένων της), το «Belvedere» και το «Cavo Tagoo» είναι ανάμεσα σε αυτά που θα φιλοξενήσουν κάποιους από τους φίλους του ζευγαριού αλλά και συγγενείς του.

Ο αριθμός των προσκεκλημένων αναμένεται να αγγίξει ή και να ξεπεράσει τα 400 άτομα, αν και κάποιοι καλεσμένοι -ελάχιστοι όμως- φέρεται να μην έχουν απαντήσει στην πρόσκληση του Καρίμ και της Ανα. Για τη μεταφορά τους -εκτός από κάποιους στους οποίους η οικογένεια διαθέτει ακόμη και lear jet- οι πληροφορίες λένε ότι έχει ήδη ναυλωθεί ένα Airbus A-321. Οσοι επιθυμούν εκτός προγράμματος να κάνουν μια μικρή εκδρομή γύρω από το νησί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχουν στη διάθεσή τους τουλάχιστον πέντε ναυλωμένες θαλαμηγούς. Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο μεγιστάνας πατέρας του γαμπρού μπορεί να επιστρατεύσει για την περίσταση ένα από τα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας του, το οποίο θα μεταφέρει καλεσμένους συγγενείς και φίλους της οικογένειας από την Αίγυπτο στη Μύκονο.


Τα πάρτυ, η τελετή και η Αλεσάντρα

Τουλάχιστον δύο μυθικά πάρτυ έχουν προγραμματιστεί εκείνες τις μέρες. Το ένα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο «Scorpion» στην Παράγκα, ένα από τα περσινά hot spots της Μυκόνου, και το άλλο στην παραλία της Λιάς. Το πρώτο θα είναι μια pre-wedding συγκέντρωση των καλεσμένων του ζευγαριού και οι πληροφορίες λένε ότι τη βραδιά θα ντύσει μουσικά διάσημος DJ από το εξωτερικό, μεγέθους Νταβίντ Γκετά και Κάλβιν Χάρις. Το δεύτερο θα είναι πιθανότατα η γαμήλια δεξίωση στη Λιά με πέντε διαφορετικές κουζίνες και mixologists, ενώ το σκηνικό θα παραπέμπει σε όαση ή ζούγκλα.

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι ίσως επιλεγεί ο Πάνορμος, τοποθεσία ονειρική για τέτοιου είδους βραδιές, ενώ άγνωστο παραμένει το πού ακριβώς θα γίνει η γαμήλια τελετή. Κουμπάρα, όπως όλα συνηγορούν, θα είναι η εκθαμβωτική Αλεσάντρα Αμπρόσιο, στενή φίλη του ζευγαριού εδώ και χρόνια και επίσης λάτρης του πριγκιπάτου της Μυκόνου. Θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρχουν έντονες αιγυπτιακές νότες στον γάμο του ζευγαριού, ενδεδυμένες όμως με τη σικ πολυτέλεια που αρμόζει στην περίσταση, όπως είχε γίνει και με τον γάμο της κόρης του ζεύγους Τσιάτι. Η Τάνια Ελ Σιάτι γιόρτασε τον περασμένο Οκτώβριο τον γάμο της με τον Ιρανό Καβέχ Ραχμπάρι με ένα τριήμερο γλέντι που άφησε εποχή στο εξωτικό θέρετρο «Almaza Bay» που ανήκει στην οικογένειά της και βρίσκεται κοντά στο Δέλτα του Νείλου. Τα πάρτυ που έγιναν συζητιόντουσαν για μέρες ειδικά από τους Ελληνες καλεσμένους που έδωσαν το «παρών», όπως το ζεύγος Κώστα και Χριστιάννας Καίσαρη, η Μαριάννα Σμπώκου και τα ζεύγη επιφανών λιβανέζικων οικογενειών που κατοικούν μόνιμα στη χώρα μας, όπως οι Γκαντούρ, Χούρι και Ζέιν.

Και μπορεί τον περασμένο Οκτώβριο η Μαριάννα Λάτση να μην έδωσε το «παρών» λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, αυτή τη φορά, όμως, θεωρείται βέβαιη η παρουσία της στον γάμο του καλοκαιριού, που θα έχει, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες, και μια μεγάλη έκπληξη. Την παρουσία ενός διάσημου ονόματος της διεθνούς μουσικής, όπως έγινε στον γάμο της Τάνια, όπου εμφανίστηκαν οι Kool & the Gang, ξεσηκώνοντας τους 600 και πλέον καλεσμένους.

Το μυθικό κόστος και η Μύκονος των γάμων

Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, το συνολικό κόστος του γάμου θα φτάσει τα 5 εκατ. ευρώ, ποσό που μπορεί να ηχεί απίστευτο στην Ελλάδα της κρίσης, είναι όμως απόλυτα συμβατό με την τεράστια οικονομική επιφάνεια της οικογένειας Σιάτι από την Αίγυπτο. Ετσι, λοιπόν, τα ποτά, όπως λένε οι πληροφορίες, θα είναι πανάκριβα γαλλικά κρασιά και συλλεκτικές σαμπάνιες των οίκων Armand de Brignac, Krug και Dom Perignon, τα οποία θα έρθουν από το εξωτερικό, όπως και κάποια εξωτικά φυτά και λουλούδια. Επίσης, θα επιστρατευτούν τουλάχιστον 100 σωματοφύλακες για την ασφάλεια των υψηλών καλεσμένων, αλλά και για να κρατήσουν μακριά τους αδιάκριτους παπαράτσι.

Οι γονείς του γαμπρού, Χαμίντ Ελ Σιάτι, ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού κολοσσού Travco Group με έδρα την Αίγυπτο, και Ντόρα Θεοδώρου, με ρίζες από την ελληνική παροικία της Αλεξάνδρειας

Οι βίλες με ημερήσιο ενοίκιο 10.000 ευρώ, τα ξενοδοχεία με τιμές από 1.500 έως 4.000 ευρώ για δωμάτια και σουίτες, τα luxury οχήματα που θα ενοικιαστούν για τις μεταφορές, οι στολισμοί, τα αναμνηστικά δώρα για τους καλεσμένους και φυσικά τα δύο τουλάχιστον πάρτυ που θα γίνουν συζητιούνται ήδη έντονα στο Νησί των Ανέμων. Εκεί όπου πριν από πέντε χρόνια έλαβε χώρα ο γάμος του Λιβανέζου εκατομμυριούχου Ρόναλντ Σαγκουρί και της Ελίζ Γιουνές, με τον Seal να τραγουδάει ξυπόλυτος στην άμμο μπροστά από το παραμυθένιο σκηνικό που είχε στηθεί στην Ελιά. Για την περίσταση το ζευγάρι είχε ναυλώσει Boeing της Emirates, το οποίο μετέφερε τους προσκεκλημένους, πραγματοποιώντας τρία δρομολόγια την ίδια εβδομάδα από το Ντουμπάι, το Κατάρ και τον Λίβανο στη Μύκονο. Τα πυροτεχνήματα έκαναν τη νύχτα μέρα και οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν τότε μια ονειρική νύχτα που συζητιόταν για μήνες στο νησί.
Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον γάμο του νεαρού μεγιστάνα με τον «Αγγελο» της Victoria’s Secret σε τρεις εβδομάδες από σήμερα, στο νησί που θα συγκεντρώσει για πολλοστή φορά ηχηρά ονόματα του διεθνούς jet set.

Η αδελφή του γαμπρού Τάνια Ελ Σιάτι γιόρτασε τον περασμένο Οκτώβριο τον γάμο της με τον Ιρανό Καβέχ Ραχμπάρι με ένα τριήμερο γλέντι που άφησε εποχή και στο οποίο παρούσα ήταν η φίλη της Ευγενία Νιάρχου

 

Πηγή: protothema.gr