Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 19:45
Τοπικά

Βόρειες Σποράδες: Απόπειρα εξαπάτησης επαγγελματιών του τουρισμού






Μύρισε χρήμα με τις τρέχουσες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού και έβαλε στόχο τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, στήνοντας απάτες σε Σκόπελο και Αλόννησο.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ένα άγνωστο άτομο επικοινωνεί με ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων και με το πρόσχημα ότι μπορεί να βοηθήσει για ένταξη σε πρόγραμμα της ΕΕ καλεί τους ιδιοκτήτες να καταθέσουν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, ζητώντας την κατάθεση χρημάτων ύψους 500 – 1.000 ευρώ για την προετοιμασία του φακέλου.

Εντούτοις, το άγνωστο αυτό άτομο ούτε προετοιμασίες φακέλου κάνει, ούτε και γνωρίζει από ευρωπαϊκά προγράμματα. «Μυρίστηκε» την υποβολή προτάσεων και προσπαθεί να εξαπατήσει ανυποψίαστους επαγγελματίες, που εν μέσω κρίσης παλεύουν για να αξιοποιήσουν κάποιο πρόγραμμα τουρισμού και να ορθοποδήσουν με οικονομική ενίσχυση.

Όπως ανέφερε η ηλεκτρονική εφημερίδα «Β. Σποράδες», άγνωστο άτομο επικοινωνεί τηλεφωνικά με επαγγελματίες στα δύο νησιά και τους λέει ότι μπορούν να ενταχθούν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την ενίσχυση των επιχειρήσεών τους, με ποσά 20.000 ώς 30.000 €. Μάλιστα τους παραπέμπει σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό, καλώντας τους να καταθέσουν 500 ή 1.000 € για την προετοιμασία του φακέλου…

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ο άγνωστος, επικοινωνώντας με τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, τους ενημερώνει ότι ο Σύλλογός τους, εντάχθηκε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και οι ίδιοι έχουν τη δυνατότητα ένταξης της επιχείρησής τους, καθώς η επιχορήγηση γίνεται από πρόγραμμα της ΕΕ».

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων και επιβεβαίωσε τη δράση του αγνώστου ατόμου που προσπαθεί να εξαπατήσει τους επαγγελματίες.

Οι επαγγελματίες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, εξαιρετικά δύσπιστοι, να μην καταθέσουν χρήματα και να ενημερώσουν άμεσα την Αστυνομία.

Ευτυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία κατάθεση χρημάτων στον επίμαχο λογαριασμό. Ο απατεώνας όμως, συνεχίζει να τηλεφωνεί απτόητος, ποντάροντας στη δεινή ανάγκη των επαγγελματιών για οικονομική ενίσχυση και… περιμένει.