Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 12:00
Τοπικά

Βόλος: Όχι δωρεάν οι χώροι στάθμευσης λέει η αντιπολίτευση!






Τη διαφωνία του για τον τρόπο που η δημοτική αρχή λειτουργεί το χώρο στάθμευσης στη διασταύρωση των οδών Γαμβέτα με Έρμου εξέφρασε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ο σύμβουλος της «Επιλογής Ευθύνης» Νίκος Στόϊκος. Επισήμανε ότι μπορεί να χρειάζονται τέτοιοι χώροι για να αποσυμφορηθεί το κέντρο, ωστόσο δεν πρέπει να παρέχονται δωρεάν. Ο κ. Στόϊκος καταψήφισε το θέμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θαν. Σταυρίδης είπε ότι θα τοποθετηθεί διευκρινιστική πινακίδα και στην αρχή θα υπάρχει αστυνόμευση, ώστε τα αυτοκίνητα να μην ξεπερνούν το δίωρο της δωρεάν στάθμευσης, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για στάθμευση μοτοσικλετών και ποδηλάτων. Ακόμη ανέφερε ότι ο χώρος από τις 11 το βράδυ μέχρι νωρίς το πρωί θα διατίθεται για τη στάθμευση αυτοκινήτων των κατοίκων της περιοχής.

Σύμφωνα με την κυκλοφοριακή μελέτη που εγκρίθηκε σήμερα, ο χώρος έχει δυναμικότητα στάθμευσης 25 ι.χ. αυτοκινήτων, εκ των οποίων η μία για ΑμεΑ και για 10 δίκυκλα.
Σύμφωνα με τη μελέτη, η είσοδος των οχημάτων θα πραγματοποιείται από την οδό Γαμβέτα και η έξοδος από την οδό Ερμού. Η στάθμευση θα πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου και θα είναι δωρεάν για δύο ώρες (βραχυχρόνια παραμονή), από τις οκτώ το πρωί έως τις έντεκα το βράδυ. Μετά το πέρας των δύο ωρών το όχημα πρέπει να αποχωρήσει ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή εναλλαγή στάθμευσης.

Από τις έντεκα το βράδυ έως τις οκτώ το πρωί ο χώρος στάθμευσης θα παραμένει διαθέσιμος για τη στάθμευση οχημάτων των μονίμων κατοίκων. Θα τοποθετηθεί φωτισμός, θα διαγραμμιστούν οι θέσεις στάθμευσης και θα τοποθετηθεί η προβλεπόμενη σήμανση. Η προσέλευση, η στάθμευση και η αποχώρηση των οχημάτων θα πραγματοποιείται με ευθύνη και επιμέλεια των οδηγών.