Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 04:47
Τοπικά

Βόλος: Χωρίς τέλος η γελοιότητα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ! Ανίατη η περίπτωση…






Δεν έχουν γιατρειά! Μακριά νυχτωμένοι από την σκληρή πραγματικότητα που οι Βολιώτες βιώνουν, με τη φτώχια και την ανεργία καλπάζουν, οι γραφικοί τόσο στο ΠΑΣΟΚ, όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζουν τις ανακοινώσεις για το ποιος φταίει που εξελέγη Δήμαρχος Βόλου, ο Αχιλλέας Μπέος!!! Ετσι αυτοεεξευτελιζόμενοι και αυτογελοιοποιούμενοι ανταλλάσουν κατηγορίες και μομφές, ενώ στο περιθώριο του…πόνου τους και του μοιρολογιού τους κάνουν και μια επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, συμπληρώνοντας το ιλαροτραγικό αφήγημα που προσφέρουν στο κοινό, που πάντως φαίνεται να αδιαφορεί επιδεικτικά!

Η νέα ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Με κατάπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας όπου κατηγορούμαστε ότι χύνουμε κροκοδείλια δάκρυα για τις δηλώσεις του Θεοχαρόπουλου σχετικά με τον Μπέο.

Καταλαβαίνουμε ότι τα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να κινηθούν στα πλαίσια της γραμμής που εκπορεύεται από την ηγεσία του κόμματος τους για τήρηση ίσων αποστάσεων από την ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ όμως μιλάμε για μια ανακοίνωσή μας όπου σημειώναμε πως ένας βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είχε δίκιο στις δηλώσεις του που προκάλεσαν την απαράδεκτα φιλική προς τον Μπέο παρέμβαση του τοπικού βουλευτή της ΝΔ.

Η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας να τηρήσει τη γραμμή των ίσων αποστάσεων σε μια τέτοια περίπτωση αποτελεί ακραίο δείγμα πολιτικής μικροψυχίας που αγγίζει τα όρια της γελοιότητας. Στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας να κατασκευαστεί μια συνεκτική αφήγηση για τη στάση τους στα αυτοδιοικητικά πράγματα του Δήμου Βόλου, περιγράφουν μια φανταστική πραγματικότητα στην οποία το κόμμα τους προσπάθησε τάχα να υπάρξει, πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014, κοινή απάντηση στην απειλή Μπέου.

Όλη η πόλη γνωρίζει ότι τότε το ΠΑΣΟΚ απλώς υποστήριξε τον απερχόμενο δήμαρχο σε ένα ψηφοδέλτιο που συνάντησε την εκκωφαντική αποδοκιμασία των ψηφοφόρων της πόλης μας. Καμία ενωτική πρόταση δεν έγινε προς το χώρο μας ούτε δημόσια, ούτε σε πιο κλειστό επίπεδο για να βολιδοσκοπηθούν προθέσεις, είτε στο αυτοδιοικητικό, είτε σε κομματικό επίπεδο.

Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να παραδεχτούμε πως το ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας είχε σωστή αντίδραση, μετά την εκλογική συντριβή του συνδυασμού που υποστήριξε, στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Ξεπερνώντας την αίσθηση ιλαρότητας που μας προκάλεσε η μικροψυχία και η διάθεση για στείρα κομματική αντιπαράθεση της ανακοίνωσης που σχολιάζουμε, σημειώνουμε ότι θεωρούμε βήμα σε σωστή κατεύθυνση την κατάληξη της, όπου καταγράφεται η ανάγκη συνεννόησης των δημοκρατικών δυνάμεων της πόλης μας για την αντιμετώπιση των δυνάμεων που κατέλαβαν τη δημοτική Αρχή του Βόλου.

Πρόκειται εξάλλου για κάτι το οποίο εδώ και πολύ καιρό έχουμε επισημάνει, αναδεικνύοντας την ανάγκη για τη συστράτευση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της πόλης για την ανατροπή του σημερινού καθεστώτος που αποτελεί ντροπή για την ιστορία της πόλης μας, όπως είπε και ο κύριος Θεοχαρόπουλος.

Σχετικά με την ανακοίνωση της ΝΔ έχουμε να παρατηρήσουμε ότι για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η πλήρης ταύτιση του κόμματος αυτού με τον Μπέο.

Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι δεν βρίσκει μία λέξη να πει για το θέμα των δηλώσεων Θεοχαρόπουλου και των ύβρεων του Μπέου.

Είναι ακόμη πιο χαρακτηριστικό ότι δεν βρίσκει να πει ούτε μία λέξη στήριξης και συμπαράστασης προς τον κ. Σούρλα, πρώην βουλευτή και υπουργό της ΝΔ, ο οποίος μόλις χθες, υπέστη χυδαία επίθεση από το στενό περιβάλλον του Μπέου»