Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 10:06
Τοπικά

Βόλος: Φυλάκιση σε ιδιοκτήτρια σκύλου για πρόκληση σωματικής βλάβης






Κόλεϊ επιτέθηκε σε πολίτη και τον δάγκωσε στο πόδι. Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή, εφέσιμη επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 62χρονη ημεδαπή. Η καταδικασθείσα κρίθηκε ένοχη για την πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Στις 19 Απριλίου 2016 ο σκύλος της επιτέθηκε σε 74χρονο Βολιώτη και τον δάγκωνε στο πόδι. Η υπόθεση τραυματισμού συζητήθηκε χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, με την ιδιοκτήτρια του σκύλου να κάθεται στο εδώλιο της κατηγορούμενης.

Ο παθών είπε στο δικαστήριο ότι όταν συνέβη η επίθεση ο ίδιος ήταν στον δρόμο και προχωρούσε έξω από την οικία της κατηγορούμενης. Σε ανύποπτη χρονική στιγμή, συνέχισε, παρουσιάστηκε ένας σκύλος και κινήθηκε εναντίον του δαγκώνοντάς τον στο πόδι. Ο ηλικιωμένος δήλωσε σοκαρισμένος από την επίθεση.

Εντούτοις, η ιδιοκτήτρια του σκύλου ισχυρίστηκε ότι δεν κατάλαβε το παραμικρό. Είπε ότι η ίδια έβαλε μέσα στο σκυλί και έκλεισε την πόρτα της αυλής χωρίς να καταλάβει το κακό που είχε προηγηθεί. Ο ισχυρισμός της όμως δεν έγινε πιστευτός από το δικαστήριο, που την έκρινε ένοχη και την καταδίκασε.