Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 21:05
Τοπικά

Βόλος: Τραγικός επίλογος στο δράμα κόρης –μάνας που ζούσαν σε τρώγλη






Τραγικός επίλογος στο δράμα μάνας και κόρης που ζούσαν σε διαμέρισμα – τρώγλη, σε συνθήκες απόλυτης ένδειας με άμεσο κίνδυνο για την υγεία τους, μέχρι να τις ανακαλύψουν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου. Η μητέρα – πρωταγωνίστρια του οικογενειακού δράματος που εξελισσόταν άγνωστο για πόσα χρόνια πίσω από την κλειστή πόρτα διαμερίσματος στον Βόλο, άφησε προχθές την τελευταία της πνοή, μην αντέχοντας την ταλαιπωρία στην οποία υποβαλλόταν επί σειρά ετών και παρά τις ιατρικές υπηρεσίες που της προσφέρονταν τις τελευταίες ημέρες μέσω του προγράμματος κατ’ οίκον νοσηλείας του Νοσοκομείου Βόλου.

Η σορός της ηλικιωμένης που είχε βρεθεί σε άθλια – από πλευράς υγείας – κατάσταση, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο ψυγείο στο νεκροτομείο του Αχιλλοπουλείου. Ο Δήμος Βόλου περιμένει εντολή εισαγγελέα, προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει στην κηδεία της ηλικιωμένης που θα γίνει δημοσία δαπάνη, δεδομένου ότι η κόρη της είναι άπορη και δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα της κηδείας.

Το δράμα της οικογένειας αποκαλύφθηκε στις αρχές καλοκαιριού όταν γείτονες αποφάσισαν να ζητήσουν βοήθεια χτυπώντας την πόρτα των γραφείων της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας και έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα. Δύο γυναίκες, μητέρα και κόρη, μόνες, απροστάτευτες, χωρίς καμία πηγή εισοδήματος, που δεν μπορούσαν ούτε τους εαυτούς τους να συντηρήσουν και μάλιστα αναγκάστηκαν να δώσουν τα δύο μικρά παιδιά της κόρης και εγγόνια της μητέρα στο Χαμόγελο του Παιδιού, ζούσαν σε ένα διαμέρισμα- τρώγλη σε παντελώς ακατάλληλες συνθήκες με την μητέρα να αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας.

Απέναντι στην κατάσταση ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά το άτυπο δίκτυο φορέων της περιοχής που ασχολούνται με την υγεία και την κοινωνική προσφορά, εκδηλώθηκε στην πόλη του Βόλου. Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Βόλου, το Νοσοκομείο και η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, συνεργάστηκαν και παρενέβησαν άμεσα ώστε να λειτουργήσουν ανακουφιστικά για τη διμελή οικογένεια γυναικών.

Εγινε καθαρισμός και επισκευή του σπιτιού, η μητέρα είχε νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο σπίτι όπου της παρέχονταν ιατρική φροντίδα μέσω του προγράμματος του Αχιλλοπουλείου κατ’ οίκον νοσηλείας.

Ωστόσο η μητέρα δεν άντεξε. Αφησε την τελευταία της πνοή και πλέον η κόρη της έμεινε μόνη στον κόσμο.

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ