Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 10:35
Τοπικά

Βόλος: Σφοδρή επίθεση εργαζομένων και γιατρών στον διοικητή του Νοσοκομείου






Σφοδρή επίθεση εναντίον της Διοίκησης και ευθείες βολές εναντίον του προέδρου του Νοσοκομείο Βόλου, Ματθαίου Δραμητινού εξαπέλυσαν σήμερα στη διάρκεια έκτακτης κοινής συνέντευξης Τύπου οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών και Εργαζομένων στο «Αχιλλοπούλειο».

Γιατροί και εργαζόμενοι κατηγόρησαν τον πρόεδρο του Ιδρύματος για χρήση επικοινωνιακών τεχνασμάτων, καθώς όπως υποστήριξαν, την ώρα που καταρρέουν οι κλινικές του Νοσοκομείου λόγω έλλειψης νοσηλευτών και γιατρών, εκείνος παρουσιάζει προτάσεις για δημιουργία νέων τμημάτων.

Καταλόγισαν επιπλέον πρόθεση στον κ. Δραμητινό για τη στάση του αυτή, τονίζοντας ότι αποσκοπεί στο να κρύψει από τους πολίτες τη «γύμνια» του Νοσοκομείου. Τον κατηγόρησαν ακόμη ότι λειτουργεί ως υπερασπιστής της κυβέρνησης, επιχειρώντας να παρουσιάσει μία ειδυλλιακή εικόνα λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Ο νέος οργανισμός περιλαμβάνει την σύσταση τμημάτων απεικόνισης, ημερήσιας νοσηλείας Ακτινοθεραπευτικής – Ογκολογίας, Επμεβατικής Καρδιολογίας, Αντιμετώπισης Οξέων Εγκεφαλικών ενταγμένης στο Νευρολογικό Τμήμα, Χειρουργικής Θώρακος – Αγγείων. Επίσης, σύμφωνα με το νέο οργανισμό, θα αυξηθούν σε 460 ,από 400 σήμερα που αριθμούν σήμερα, οι κλίνες του Νοσοκομείου, ενώ οι οργανικές θέσεις των γιατρών προβλέπεται να αυξηθούν σε 200. Ως μια ενέργεια «αποπροσανατολισμού», χαρακτηρίζουν το νέο οργανισμό οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Χαυτούρας, όταν μιλάμε για αύξηση των κλινών κατά 60, σημαίνει πρακτικά, ότι απαιτούνται 180 άτομα επιπλέον προσωπικό.Επίσης, ο νέος οργανισμός προβλέπει αύξηση των οργανικών θέσεων γιατρών κατά 50 περίπου, όταν από τις 155 που υπάρχουν σήμερα, καλύπτονται μόνο οι 80.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον κ.Χαυτούρα, ακόμη και κάποιες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που έγιναν, ακυρώνονται λόγω διαδικαστικών θεμάτων που έχουν να κάνουν με την σύνθεση των συμβουλίων κρίσεων. Στο πλαίσιο αυτό, ακυρώνεται και η πρόσληψη γιατρού ΩΡΛ στο Νοσοκομείο Βόλου που είχε δρομολογηθεί.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των γιατρών και των εργαζομένω άφησαν αιχμές και για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την Διοίκηση του ιδρύματος ως προς την σύνταξη του οργανισμού, λέγοντας ότι παρότι έγιναν προσπάθειες να μην συμμετέχει η Ένωση των γιατρών, αυτή έγκαιρα κατέθεσε πολύ συγκεκριμένα τις προτάσεις της.