Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 15:00
Τοπικά

Βόλος: Συνεργασία για ομαλή πρόσβαση ΑμεΑ στα καταστήματα






Συνάντηση με το σωματείο κινητικά αναπήρων «Ιππόκαμπος” είχε χθες η νέα διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων για θέματα που αφορούν την τοπική αγορά αλλά και συμβουλευτικού χαρακτήρα για τη διευκόλυνση της πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στα καταστήματα.

Στόχος και των δύο πλευρών είναι η ευαισθητοποίηση του εμπορικού κόσμου και η εφαρμογή της απόφασης για τοποθέτηση αποσπώμενων ραμπών στα καταστήματα, που θα επιτρέπουν την ομαλή πρόσβασή τους. Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν με υπόσχεση μακρόχρονης συνεργασίας, η οποία θα θέσει τις βάσεις για την έμπρακτη αρωγή και υλοποίηση των κοινωνικών ευαισθησιών στο πλαίσιο ισότιμης συμμετοχής, μέσα από ένα πλάνο ενεργειών στο άμεσο μέλλον.

Επιπλέον έγινε γνωστό ότι αριθμός καταστηματαρχών έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους για τοποθέτηση κινητών ραμπών στα καταστήματά τους, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των κινητικά αναπήρων καταναλωτών στην πόλη. «Η πρωτοβουλία αυτή, ελπίζουμε να αποτελέσει παράδειγμα και παρότρυνση για ισότιμη αντιμετώπιση απέναντι σε δεκάδες καταναλωτές που αντιμετωπίζουν κινητικές αναπηρίες», επισήμανε ο πρόεδρος του Ε.Σ.Β., κ. Οντόπουλος. Τέλος, τονίζεται η ανάγκη ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.